medi ambient

La PDE reclama al Govern que quantifique les alternatives al pacte de Rialb per a l'abastiment d'aigua

El conseller Rull insistix que el projecte no és un transvasament cap a Barcelona «ni ara ni de cara el futur»

, Amposta | 12/04/2017 a les 16:24h
Arxivat a: Medi ambient, Josep Rull, PDE, Plataforma en Defensa de l'Ebre, transvasament, Rialb, Matilde Font
Imatge d'arxiu de la manifestació del 7 de febrer de 2016 a Amposta. | Eli Mora
Aquesta notícia es va publicar originalment el 12/04/2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) ha reclamat al Govern que, complint amb la política de transparència que defensa, es quantifiquen les alternatives que existixen al pacte de Rialb per solucionar els problemes d'aigua de boca dels pobles afectats. "Ens diuen que és la més barata, doncs volem conèixer les altres alternatives i el seu cost, i podrem valorar econòmicament la diferència d'unes possibilitats o altres", ha defensat la portaveu de la PDE, Matilde Font, després de la reunió de la Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre, este dimarts a Amposta. Per la seua banda, el conseller de Territori, Josep Rull, ha defensat davant dels antitransvasistes que el pacte de Rialb "no és uns transvasament" ni present ni futur d'aigua del Segre a Barcelona.

La Plataforma en Defensa de l'Ebre ha demanat a la conselleria de Territori i Sostenibilitat que detalle totes "les possibilitats" i solucions que hi ha per als 30 municipis de les comarques de la Segarra, l'Urgell, la Conca de Barberà i l'Anoia. Davant les justificacions del Govern que l'abastiment d'aigua de boca des del pantà de Rialb és l'opció "més econòmica" per a estos pobles, la plataforma ha reclamat conèixer els pressupostos de totes les alternatives abans d'escollir-ne una. "Potser val la pena pagar una mica més i tranquil·litzar tothom però si no t'expliquen tots els números", ha dit Font. "També volem saber totes les possibilitats tècniques per abastir els pobles: esta o l'allargament del CAT que resulta més cara. No sabem si hi ha cap altra alternativa", ha afegit la portaveu de la PDE. 

La PDE ja ha avançat que mantindran la seua oposició a este acord. "Hem plantejat que fa molts anys que necessitem més aigua i sediments i sembla que això no és prioritari", ha lamentat Matilde Font. Tot i que Rull ha insistit que es tracta d'abastir 3.600 persones amb 0,62 hectòmetres cúbics, per a la PDE, "una mica d'aquí i una mica d'allà" representa "un bastant" alhora que mentre es treu aigua del Segre i de l'Ebre, no n'arriba al tram final del riu. "No volem que es vegen les coses a pedaços sinó tota la conca en conjunt, i nosaltres som el final de la conca i sempre rebem. Es tracta de parlar de fer una política global de tota la conca perquè el final no sempre siguem els més perjudicats", ha demanat Font. 

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Una formiga voladora | S.C
01/01/1970
L’aigua i la humitat ha fet que les femelles surten per tal de ser fecundades
01/01/1970
El músic miravetà ret un homenatge a Vicky Curto amb la cançó i el videoclip, farcit de símbols, que avança el seu nou disc
Esta sessió divulgativa de la cuina de la garrofa és totalment gratuïta i va adreçada especialment a restauradors i alumnes de les escoles de cuina | Cedida
01/01/1970
La jornada, que tindrà lloc dimarts 24 d'octubre, va a càrrec de la Fundació Alícia
Tribunal Suprem | Isaac Meler
01/01/1970
La Plataforma incorporarà el veredicte, si és contrari a la revisió del pla, a la queixa a la Comissió Europea
Imatge de la inauguració de l'exposició, este dijous 19 d'octubre | Cedida
La base del monument franquista, amb els cartells pro independència. | (@VictorSorribes)
01/01/1970
La base del monument ha aparegut esta matinada amb diversos cartells enganxats, on diu 'Hola Europa' i 'Hola República'
Núria Rodríguez (CUP Tortosa), Eduardo Cáliz, membre del secretariat nacional i Anna Gabriel , diputada de la CUP. | Sofia Cabanes
01/01/1970
La diputada de la CUP, Anna Gabriel, refusa la proposta de Podemos per paticipar en una assemblea de càrrecs electes estatal per facilitar una solució acordada | Convida la formació de Pablo Iglesias a "defensar les urnes" i demanar a Ferran Bel la retirada del monument
01/01/1970
La va realitzar dissabte una persona que hi va arribar amb caiac | La pintada va ser borrada unes hores més tard | La Comissió per la retirada dels Símbols Franquistes ha emès un comunicat expressant el seu suport a l'acció contrària al monument
Audiències dels mitjans digitals en català | NacióDigital
01/01/1970
Les dades d'audiència d'OJD certifiquen que el diari continua com el digital en català més llegit per 23è més consecutiu