Tortosa finalitza la urbanització del pla parcial Temple Sud i obre els vials al trànsit

El planejament comporta la construcció, en un futur, de 598 habitatges, dels quals més del 30% seran protegits

Visita a les obres finalitzades.
Visita a les obres finalitzades. | Ajuntament de Tortosa
Redacció
11 d'abril del 2017
Actualitzat a les 19:21h
Este dimarts s’ha fet l’obertura oficial del pla parcial Temple Sud de Tortosa urbanitzat, amb una superfície total de 77.272 metres quadrats, la qual incorpora 14.849 metres quadrats d’equipaments públics —on es troba actualment la Comissaria dels Mossos i una reserva de 10.000 metres quadrats per a Ensenyament—, 18.028 metres quadrats de sistema viari i 14.974 metres quadrats d’espais lliures amb un parc infantil i una rambla de 8 metres d’amplada que connecta la Plaça del Bimil·lenari amb la Plaça de la Família. A nivell constructiu, cal destacar que esta és una de les primeres urbanitzacions de la ciutat que fa una gestió d’aigües responsable amb el medi ambient separant les de pluja i les de clavegueram. El planejament comporta la construcció, en un futur, de 598 habitatges, dels quals més del 30% seran protegits.

Este dimarts al matí han fet una visita als terrenys l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, la regidora d’Urbanisme, Meritxell Roigé, el conseller delegat de SB Immobiliària, Emili Descarrega, l’arquitecte autor del projecte del pla parcial, Xavier Martí, i el regidor del barri del Temple, Emili Lehmann, segons ha informat el consistori tortosí en un comunicat.

Bel ha volgut posar en valor que “en plena crisi econòmica s’haja pogut desenvolupar este pla parcial”. En este sentit, Bel ha recordat l’encert de la modificació del POUM per garantir la viabilitat d’este pla, en la mesura que es va reduir el sostre d’habitatge i es va incrementar el comercial, circumstància que ha possibilitat la implantació de dos noves superfícies comercials que obriran dins d’enguany i generaran un centenar de nous llocs de treball.

“Des de SB Immobiliària s’ha fet un esforç considerable per dinamitzar esta zona, tenint en compte que el projecte ha durat 3 anys i que venim d’un temps de crisis el qual ha fet estralls en el nostre sector”, explica Descarrega.

El projecte d’urbanització del Temple Sud ha representat una inversió global de 4,5 milions d’euros, dels quals SB Immobiliària n’ha invertit el 88’62% i la resta altres petits propietaris del sector. Esta aposta ha nascut d’un ferm esperit de millora de la ciutat i de dignificació dels seus accessos per part de la Junta de Compensació d’este Pla Parcial, que encapçala la firma Subirats Berenguer.

SB Immobiliària també ha realitzat la dinamització comercial de la zona, aconseguint que dos operadores s’hi instal·len properament. Per una banda, la promotora de la família Subirats ha fet una inversió de 3 milions d’euros construint i llogant un edifici de més de 3.000 metres quadrats amb zona d’aparcament privada perquè la cadena de bricolatge francesa AKI pugue obrir-hi un nou centre abans de l’estiu.

D’altra banda, SB Immobiliària també ha aconseguit la formalització de la compra-venda d’una parcel·la a la cadena de supermercats Esclat-Bon Preu que ja ha començat les obres i per poder-s’hi establir el darrer trimestre de l’any.