El govern espanyol rebutja fer una sortida de l'AP-7 al Montsià adduint baixa densitat de població

El PSC rep la negativa per escrit després de formular una pregunta a l'executiu del PP reclamant esta actuació

L'autopista AP-7, al seu pas per les Terres de l'Ebre, en una imatge d'arxiu.
L'autopista AP-7, al seu pas per les Terres de l'Ebre, en una imatge d'arxiu. | S. B.
ACN
10 d'abril del 2017
Actualitzat a les 17:45h
El govern espanyol rebutja habilitar cap accés directe a l'autopista AP-7 a la comarca del Montsià perquè la densitat de població de la zona "és menor que en altres punts del corredor" per on transcorre. Esta és la resposta que ha rebut per escrit el PSC a la pregunta formulada pel diputat al Congrés, Joan Ruiz, a l'executiu del PP sobre si pensava "atendre este requeriment dels ciutadans". Segons els socialistes, malgrat que la missiva oferia arguments favorables per habilitar la sortida, com la separació de 28 quilòmetres entre l'enllaç d'Amposta-la Ràpita –malgrat esta sortida es troba al terme municipal de l'Aldea, al Baix Ebre- i el de Vinaròs, una distància superior a la mitjana dels enllaços de l'AP-7 –entre 15 i 20 quilòmetres com a màxim-, la resposta ha estat negativa.

El portaveu del PSC a l'Ajuntament d'Amposta, Francesc Miró, ha retret al govern espanyol un "molt preocupant desconeixement del territori", tot recordant que la comarca del Montsià té 72.000 habitants censats, "pràcticament el mateix que té el Baix Maestrat", que disposa de dos accessos a l'autopista: Vinaròs i Peníscola-Benicarló. "On veu el govern esta presumpta baixa densitat de població quan en realitat és pràcticament idèntica a la de comarques properes que sí que tenen enllaç amb l'autopista?", es pregunta. 

Un fet, argumenta, que, sumat a les dilacions en l'habilitació de l'autovia A-7 al pas per la comarca, “hipoteca les nostres comunicacions per carretera i comporta un greuge afegit per la mobilitat dels conciutadans, fet que considerem totalment intolerable". "Un cop més el govern del PP dona l'esquena a les Terres de l'Ebre", ha manifestat, d'altra banda, el diputat Joan Ruiz.