Fixada la data per al judici de l'agressió a dues animalistes a Mas de Barberans

Serà el 15 de maig al Jutjat Penal 2 de Tortosa

Imatge d'un dels moments de l'agressió.
Imatge d'un dels moments de l'agressió. | AnimaNaturalis
Redacció
06 d'abril del 2017
Actualitzat a les 11:45h
El judici contra els 3 encausats per les agressions físiques que van patir dos membres d’AnimaNaturalis a Mas de Barberans el 29 de març de 2016 s’ha fixat per al proper 15 de maig a la Sala d´Audiències del Jutjat Penal nº2 de Tortosa a les 09:30h del matí. 
 
El Jutjat de instrucció nº 1 de Amposta ha tancat la instrucció del cas després d'un any de declaracions i pràctica de proves. 
 
Fiscalia demana 2 anys de presó per als 3 acusats, tots membres d'una mateixa família de Sant Carles de la Ràpita: J.N.M, A.N.R fill del primer i J.C.V, companya sentimental del J.N.M en el moment dels fets. Fiscalia considera que els 3 acusats haurien comès diversos delictes de coaccions, danys i lesions, amb l'agreujant de discriminació referent a la ideología de les víctimes, i demana també una imposició de multes que ascendeix als 18.000 euros pels delictes de danys, una indemnització pel material videogràfic trencat i sostret per una quantiat de 1.019 euros i multes de 210€ per les lesions patides de les denunciants.
 
Per la seua banda, l'acusació particular de les denunciants, Aïda Gascón i Yasmina Moreno, demana una pena de tres anys i quatre mesos per a cadascun dels tres acusats. A més 60.300 euros de multa pels delictes de lesions, coaccions i danys i, per últim, 14.420 euros en indemnitzacions per responsabilitat civil.
 
La data del judici oral s'ha fixat més aviat del que esperaven les animalistes: "Celebrem que s’hagi donat celeritat al judici i esperem que les penes siguin exemplars, per a que mai ningú torni a fer ús de la violència contra els qui lliurament vulguin enregistrar imatges dels correbous", ha expressat Aïda Gascón, presidenta d’AnimaNaturalis a Espanya. 
 
Segons exposa AnimaNaturalis en una nota de premsa, els 3 encausats van basar la seua defensa durant la fase d’instrucció en la negació dels fets tot i que, es van reconèixer en els fotogrames extrets del vídeo de l'agressió, però van afirmar que desconeixien la identitat de les dues activistes. Tant en l'escrit de fiscalia com el de les denunciants, però, s'assegura que els agressors tenien "ple coneixement" d'una de les integrants d’AnimaNaturalis, ja que en un informe policial es demostra com dies abans dos dels acusats carregaven en els seus perfils de Facebook contra la figura d’Aïda Gascón i l'entitat que lidera.
 
Els encausats  han modificat posteriorment la seua línia de defensa i reconeixen els fets tot i que discrepen en les penes.
 
Des d’AnimaNaturalis auguren una temporada de correbous, que començarà a l'abril a Aldover (Baix Ebre), més tranquil·la que els anys anteriors: "Els aficionats taurins han entès que tenim tant dret com ells a estar presents als correbous, tenim dret a ser testimonis d'una polèmica activitat en la que diferents tipus de maltracte animal són probables i ningú neutral o de forma desinteressada s'està encarregant de fiscalitzar", reitera Gascón.