FCC assegura que la descontaminació del pantà de Flix està acabada

També ratifica que han complert les seues obligacions d'acord amb el contracte signat amb Acuamed

Pla general de l'embassament de Flix i les instal·lacions de l'empresa química Ercros.
Pla general de l'embassament de Flix i les instal·lacions de l'empresa química Ercros. | ACN / J. Marsal
Redacció
05 d'abril del 2017
Actualitzat a les 18:48h
El grup Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) assegura que la descontaminació del pantà de Flix està "acabada en els termes del contracte", i que així ho acredita l'informe del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) en data d'octubre de 2015, acceptat per l'empresa estatal Acuamed i comunicat a totes les administracions participants en el projecte". Per tant, el grup afirma que han complert les seues obligacions d'acord amb el contracte signat amb Acuamed.

Segons un comunicat emès per FCC, el nou informe elaborat pel CSIC el passa mes de febrer "confirma els resultats obtinguts el 2015 a la zona objecte del contracte, i d'esta manera la neteja està conclosa". Dóna suport a esta afirmació explicant que també hi ha un informe independent d'una companyia de primer nivell, el qual conclou que "FCC ha actuat en tot moment de manera correcta i ajustada al contracte".

Per últim, han explicat que el 21 de desembre de 2016 van sol·licitar la resolució del contracte per causes imputables a Acuamed mitjançant la presentació d'un arbitratge en els termes previstos al contracte, els quals asseguren que han respectat. Per este motiu, asseguren que han utilitzat el procediment previst en este contracte a l'hora de resoldre les diferències que han sorgit entre les parts sobre l'execució del projecte.