«Variadet rapitenc», el disc que compila l'efervescència musical de la Ràpita

El disc es distribuirà amb el proper número de Revista Ràpita, que sortirà al carrer la setmana vinent, i a través dels grups participants

Roda de premsa de presentació del disc.
Roda de premsa de presentació del disc. | Cedida
Redacció
05 d'abril del 2017
Actualitzat a les 14:24h
La pròxima setmana començarà a distribuir-se el CD ‘Variadet rapitenc’ que han enregistrat vuit cantants i grups musicals de La Ràpita a iniciativa de la regidoria de Joventut de l’Ajuntament, per tal de disposar d’un disc que compile la música genuïnament rapitenca actual i que servisca de retruc com a eina de promoció dels grups participants.

Són en total setze cançons d’estils molt diversos interpretades per un ventall de músics que van des de cantautors fins a altres d’estil metal o punk, passant per grups més clàssics de rock i de pop-rock. Els artífexs del disc han participat este matí en la roda de premsa de presentació, amb presència de l’alcalde, Josep Caparrós, el regidor de Joventut, Rafa Balagué, i components dels diversos grups participants, entre ells A quiet man, Skupiendo Ira, Els Buitres i Taus. També composen el disc Lluc Carles, Equus, Axis of Fear i Besos. El disseny de la caràtula ha estat creació d’Indiedepostal disseny gràfic.

Per fer possible el CD, el casal cultural el Maset es va convertir durant dos setmanes en un estudi de gravació, pel que van passat els components dels conjunts que aporten la seua música al disc. Un cop ja editades les cançons, i enllestit el CD, la distribució començarà amb el proper número de la revista Ràpita, que incorporarà un exemplar gratuït per als subscriptors i també per als compradors que l'adquirisquen a les llibreries de la població. A més, una revista tarragonina s’ha mostrat interessada en distribuir-lo en l’àmbit provincial, i els grups participants també disposaran d’un nombre d’exemplars per repartir entre els seus seguidors i per promocionar-se.

El regidor de Joventut, Rafa Balagué, ha destacat que d’esta manera queda el testimoni enregistrat de la situació que viu el sector musical del municipi. “És el primer pas per tenir una compilació dels grups que ens agradaria fer possible cada dos o tres anys per tal que quede constància del seu treball i ens agrada que s'haja fet realitat després de tants anys perquè ara quan recordem l’últim que es va gravar als anys 90 ens resulta agradable recordar-ho i és un testimoni que queda per a tota la vida”, ha destacat Balagué.

L’alcalde Josep Caparrós també ha agraït l’esperit col·laboratiu que ha emmarcat la publicació d'este disc i l’entesa entre els diferents components per col·laborar en este ‘Variadet rapitenc’. “Ens fa il·lusió com a govern haver tingut la capacitat d’ajudar a fer realitat un projecte de tots que ha sumat esforços, els nostres com a Ajuntament i sobretot el de tots els grups, d’estil molt diversos, i precisament per això el títol del CD, que sintetitza el projecte a la perfecció”, ha afirmat l’alcalde.

Els diferents grups participants han expressat la seua satisfacció pel resultat final i han mostrat el seu agraïment per la iniciativa. “Estem agraïts per esta brillant idea, que hem fet possible amb molta il·lusió, i que ara immortalitza d’alguna manera la nostra música”, ha apuntat el component d’Els Buitres Nito Solé. Precisament este grup ha expressat la seua doble alegria perquè l’edició d'este disc coincideix amb la celebració, enguany, del cinquantè aniversari del grup.

Pel que fa al disseny, l’equip d’Indiedepostal ha volgut que “la caràtula siga un reflex del contingut , amb una composició icònica que barreja elements i els estils diferents dels grups, tot intentant que siga un producte vistós, agradable i sobretot del gust dels protagonistes”.

El regidor de joventut ha explicat que ara estudiaran la possibilitat de compartir en directe la música del CD amb un o dos concerts que se celebrarien a la població, en data encara per determinar.