El Consorci del Museu de les Terres de l'Ebre realitzarà 39 exposicions arreu del territori este 2017

La Junta del Consorci també va aprovar la resta d’activitats i projectes que s’inclouen dins del Programa d’Activitats Anual

L'exposició 'El sexe a l’època romana' va ser una de les més exitoses durant el 2016.
L'exposició 'El sexe a l’època romana' va ser una de les més exitoses durant el 2016. | Cedida
Redacció
05 d'abril del 2017
Actualitzat a les 12:00h
La Junta del Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre va aprovar el Programa d’Activitats Anual, entre les que en destaquen la realització de 39 exposicions per diferents municipis de les Terres de l’Ebre, una trentena d’activitats  tècniques, la gestió dels deu equipaments patrimonials de la xarxa Ebre, Natura & Cultura, la realització de quatre projectes museístics, tres publicacions, 14 programes del Servei d’Atenció als Museus de la xarxa del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre i 57 accions en altres àmbits vinculades al patrimoni.

Així mateix es va donar compte de la memòria d’activitats del Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre i del decret d’aprovació de la liquidació del pressupost de 2016 i també es va aprovar l’expedient de modificació de crèdit del pressupost i la contractació del Servei  Educatiu i Turístic del Consorci per a l’any 2017.

A més d'estos punts, també en destaca l’aprovació dels convenis amb l’Ajuntament d’Ulldecona per a la itinerància de l’exposició fotogràfica 4D-Vull Art, un segon amb Teresa Ferré Panisello per a l’execució de la recerca etnològica i projecte expositiu 1937. Quan la ribera no tenia amo. Crònica de la Col·lectivitat General d’Amposta i, un tercer, amb arqueòlegs de la Universitat de Barcelona, la Pompeu Fabra i de la Diputación General de Aragón.

Per al 2017 el Consorci del Museu de les Terres de l'Ebre té previst fer 89 activitats públiques (exposicions, conferències, cursos, jornades...), 34 de les quals es realitzaran a Amposta, 30 en altres municipis del Consorci i 25 arreu del territori. En destaquen per exemple les exposicions Aquelles tardes... 120 anys de cine a les Terres de l’Ebre; 1937. Quan la ribera no tenia amo. Crònica de la Col·lectivitat General d’Amposta, Col·leccionar passions. Plàcido Torres i la cultura material dels pastors a l’Ebre i el Maestrat, i La Unió Filharmònica: 100 anys de música, cultura i societat.

Durant el 2016 32.550 persones van visitar algun dels equipaments de la xarxa Ebre, Natura & Cultura. A la seu del Museu de les Terres de l’Ebre la xifra (19.254) va augmentar un 10% respecte l’any passat. La xifra de visitants a la resta d’equipaments va ser de 13.296.

El Servei Educatiu i Turístic va donar servei a 6.152 persones, una xifra molt per sobre de la mitjana anual, que està en 4.710 persones.

Al llarg de l’any, es van realitzar a la seu central (Amposta) del Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre 53 activitats públiques i 19 als altres equipaments del Consorci, en les que s’inclouen  exposicions, jornades, cursos i conferències.