La Guàrdia Civil intervé un exemplar de tortuga mora al Baix Ebre

El reptil hauria estat comprat al Marroc com a mascota

Exemplar de tortuga mora intervingut per la Guàrdia Civil.
Exemplar de tortuga mora intervingut per la Guàrdia Civil. | Cedida
Redacció
04 d'abril del 2017
Actualitzat a les 12:25h
Agents de la Patrulla Fiscal i de Fronteres de la Guàrdia Civil de Sant Carles de la Ràpita han intervingut a l'àrea de servei Baix Ebre (l'Aldea), un exemplar de tortuga mora (Testudo graeca) que es trobava a l'interior d'un vehicle que circulava per l'autopista AP-7.

La intervenció d'este rèptil en perill d'extinció es va efectuar el passat 30 de març, segons ha informat la benemèrita en una nota de premsa, amb motiu dels dispositius que s'estableixen en les principals vies de comunicació de Tarragona, relacionats amb la prevenció del contraban i els impostos especials.

El vehicle, amb matrícula francesa, es va interceptar a l'àrea de servei Baix Ebre de l'autopista (AP-7) sentit Barcelona. El cotxe havia aixecat les sospites dels agents, en realitzar maniobres dubitatives quan s'aproximava als mateixos.

Després d'inspeccionar el vehicle, van comprovar que al seient del darrere es trobava un exemplar de tortuga mora (Testudo graeca), sense cap tipus de documentació que emparés la seua tinença legal al territori espanyol, així com la seua importació o exportació.

Pel que sembla, la tortuga va ser adquirida al Marroc com a mascota i el seu destí final era França. Esta tortuga té la seua àrea de distribució al nord d'Àfrica i en àrees protegides de l'est de la península Ibèrica, actualment es troba catalogada en el territori nacional, com a espècie en perill d'extinció.

Per este motiu es va procedir a aixecar acta per una presumpta infracció de contraban i al conveni sobre comerç internacional d'espècies amenaçades de flora i fauna silvestre (CITES).

La Guàrdia Civil va intervenir l'animal, que posteriorment va ser lliurat en un centre de recuperació de Fauna Salvatge del Parc Natural del Delta de l'Ebre, per a la posterior introducció en el seu medi natural.