Tortosa enceta els actes de Setmana Santa amb un programa que combina tradició, religiositat i promoció

Les processons i els concerts del Festival de Música Sacra constituixen el gruix de les activitats

Redacció
31 de març del 2017
Actualitzat a les 12:18h
Moment de la presentació del programa de la Setmana Santa de Tortosa.
Moment de la presentació del programa de la Setmana Santa de Tortosa. | Ajuntament de Tortosa
La Setmana Santa de Tortosa inicia les seues activitats els propers dies, amb els primers actes i concerts de música que l'Agrupació de Confraries ha organitzat dins del seu programa. Les processons, particularment la de Diumenge de Rams, la més matinera de Catalunya, junt amb els concerts del Festival de Música Sacra, constituixen el gruix del programa que han presentat la presidenta de l'Agrupació, Cinta Fontanet; l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel; i el regidor de Turisme, Josep F. Monclús, segons ha informat el consistori en un comunicat.

L'acte de presentació va tenir lloc al Centre d'Interpretació de la Setmana Santa, l'espai que enguany agafa un major protagonisme, el lloc on es faran la majoria d'activitats, també el pregó, que enguany ha estat encarregat a Maria Joana Querol Beltran, i que serà dissabte, 8 d'abril, a les 20.30 hores. La presidenta de l'Agrupació, Cinta Fontanet, ha recordat que la processó de Diumenge de Rams tornarà a finalitzar a la plaça dels Dolors, com es feia fa 200 anys, i ha destacat la qualitat dels concerts del Festival de Música Sacra, particularment el de gòspel, previst per al dissabte, 1 d'abril, a les 20.30 hores, a l'església del Roser. El regidor de Turisme, Josep F. Monclus, ha valorat la capacitat d'atracció de visitants i de promoció de la ciutat dels actes vinculats a la Setmana Santa tortosina.

Finalment, l'alcalde ha fet una crida a la ciutadania, a la de Tortosa i també a la de les Terres de l'Ebre, a participar de les activitats programades per Setmana Santa i a visitar el Centre d'Interpretació, on es podrà veure de prop els 11 misteris de les 10 confraries, que enguany han estat objecte de rehabilitació per part dels tècnics de l'Escola d'Art de la Diputació, treball que ha estat valorat i agraït tant per l'alcalde com la presidenta de l'Agrupació. Respecte als itineraris per on passaran algunes de les processons, l'alcalde ha dit que ja es podrà transitar per la plaça Agustí Querol, actualment en rehabilitació dins les obres de reforma del pont de l'Estat.