La Central de Compres de l'ACM oferix solucions a 54 ens de les Terres de l'Ebre

El 77% dels ajuntaments de les Terres de l'Ebre aconseguixen estalvi en preus i en processos administratius

Xavier Pallarès, Josep Carles Caparrós i Marc Pifarré, a l'acte de Sant Carles de la Ràpita
Xavier Pallarès, Josep Carles Caparrós i Marc Pifarré, a l'acte de Sant Carles de la Ràpita | ACM
Redacció
30 de març del 2017
Actualitzat a les 14:32h
L'Associació Catalana de Municipis (ACM) encara la recta final de les jornades que està duent a tot el territori català per explicar els beneficis de la Central de Compres. Un total de 54 ens (ajuntaments, consells comarcals i ens dependents) de les comarques del Baix Ebre, Montsià, Ribera d'Ebre i Terra Alta adquirixen algun producte o servei a través de la Central de Compres del món local, impulsada per l'ACM. Els ens locals aconseguixen millors preus, màxima seguretat jurídica, estalvi en procediments i expertesa local.
 
La Biblioteca Municipal Sebastià Joan Arbó de La Ràpita ha estat l'escenari de la vuitena jornada que ha comptat amb una trentena de persones. L'alcalde de La Ràpita i vicepresident de l'ACM, Josep Carles Caparrós, ha manifestat que "l'adhesió de l'Ajuntament al subministrament elèctric de la Central de Compres de l'ACM ha suposat un estalvi de més 40.000 euros per a les arques municipals". En la seua intervenció, el secretari general de l'ACM, Marc Pifarré, ha insistit en què la voluntat de la Central de Compres és "adaptar-se a les necessitats locals, ja sigue d'ajuntaments petits com grans. El nostre objectiu és aportar solucions que siguen pràctiques i eficients". Finalment, el delegat de la Generalitat de Catalunya a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, ha posat en valor "la funcionalitat i la importància pels ajuntaments petits i mitjans per contractar amb garantia". 
 
Actualment, la Central de Compres oferix nou productes o serveis —gas, electricitat, vehicles, assegurances, màquines tècniques, impressió i multifunció, paper d'oficina, equipaments informàtics i sistema de vídeoactes—, que tenen com a objectiu que els ens locals catalans puguen oferir serveis de qualitat a la ciutadania.
 
Les jornades servixen per presentar la Central de Compres i per debatre l'impacte de la nova llei de contractes al món local. Així mateix, es pretén fer un intercanvi d'impressions i inquietuds amb tècnics locals.
 
La Central de Compres a les Terres de l'Ebre
 
A les comarques de les Terres de l'Ebre hi ha una quarantena d'ajuntaments (77%) que compren algun producte o servei. Si s'analitzen les dades per comarques i per nombre d'ajuntaments, el Baix Ebre i la Ribera d'Ebre són les comarques amb més municipis que es beneficien de la Central de Compres:

Destaquen els ajuntaments Roquetes, Alcanar, Santa Barbarà i Mora d'Ebre amb la contractació de tres o quatre productes o serveis de la Central de Compres.