Polèmica a Amposta per una modificació laboral que amortitzarà una plaça d'assessor econòmic del consistori

El Partit Demòcrata ampostí denuncia que s'estan produint actuacions «poc humanes» i amb «poca sensibilitat» de cara els treballadors

Redacció/ACN
30 de març del 2017
Actualitzat a les 14:22h
Entrada a l'Ajuntament d'Amposta.
Entrada a l'Ajuntament d'Amposta. | Sílvia Berbís
Continua la polèmica a Amposta sobre la darrera modificació laboral al consistori ampostí que suposa l'amortització d'una plaça d'assessor econòmic. En el ple del passat dilluns, 27 de març, estava previst aprovar, de forma inicial, la sisena fase del Pla d'ordenació i ocupació de recursos humans, així com la modificació de la relació de llocs de treball. L'oposició en bloc hi va votar en contra, davant la presència de diversos treballadors, que van marxar un cop votat el punt.

L'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, ​explica que és una mesura que s'emmarca dins del seu pla de "modernització" de l'estructura consistorial per fer-la "més eficient" i "homogènia" amb la creació de l'embrió d'un departament de recursos humans. Esta nova àrea, afegix Tomàs, permetrà fer més equitatives les taules salarials —actualment amb una "gran disparitat"— i regularitzar llocs de treball en un consistori amb més de 200 treballadors, la gran majoria dels quals laborals. El consistori convocarà una nova plaça per a recursos humans després d'haver decidit amortitzar el lloc d'assessor econòmic. 

Tomàs ha explicat que negocien una sortida amb la persona afectada —sense plaça de funcionari i nomenada per l'anterior govern de CiU després que l'arribada de la interventora el desplacés d'estes funcions—, el lloc de la qual suposava un cost al consistori de 90.000 euros anuals per a tasques que no es consideren "necessàries". Davant la inquietud entre alguns sectors de la plantilla que ha generat la difusió de la notícia, l'alcalde ha volgut tranquil·litzar els treballadors municipals i els sindicats tot assegurant que no es produiran acomiadaments.

"Haguéssem pogut caure en l'error de fer acomiadaments polítics en el moment d'entrar, però si hagués passat seria fa dos anys, no ara. Després de dos anys d'haver entrat i haver fet una anàlisi de la situació es prenen les decisions", ha respost l'alcalde davant les crítiques dels demòcrates, a qui ha retret també la "dixadesa" i "desídia" pel que fa l'optimització de recursos al consistori durant els seus mandats. "Necessitem un departament de recursos humans", ha afegit, tot assegurant que esta mesura permetrà "solucionar" la situació de molts treballadors.

Per la seua banda, el Partit Demòcrata d'Amposta, a través de la seua portaveu a l'Ajuntament, Isabel Ferré, denuncia que s'estan produint actuacions "poc humanes" i amb "poca sensibilitat" de cara els treballadors de la Corporació i les empreses públiques d'Amposta, "actuacions que no responen a cap criteri objectiu ni a cap lògica de millora del servei públic ni d'eficiència", recalca Ferré.

"A Amposta es va acordar amb el comitè d'empresa un catàleg de llocs de treball fet per la Diputació de Tarragona. En arribar a l'alcaldia Adam Tomàs, saltant‐se tots els compromisos i l'ètica, va obviar el consens acordat i va contractar una empresa privada de fora de la ciutat —Genera Innovació SCCL— que definix amb criteri desconegut, i al nostre parer erroni, els llocs de treball dins de l'Ajuntament", explica la formació demòcrata en un comunicat.

"Unes modificacions que semblen tratges a mida per a què Adam Tomàs i el seu partit puguen fer contractacions", continua Ferré. Des del Partit Demòcrata es denuncia que estes actuacions i contractacions responen "únicament i exclusivament a una inexplicable desconfiança en els treballadors municipals", que són, segons diuen, els autèntics "perjudicats" per amortitzacions de places sense possibilitat de promoció interna, amortitzacions de places amb requisits de difícil explicació, contractacions amb proves dubtoses, impugnacions de bases, entre d'altres.

"Tomàs s'omple la boca de transparència però el llistat de queixes creix dia a dia. Esta política no té cap sentit i va en contra dels propis objectius, suposadament prioritaris, marcats pel govern d'esquerres en el seu programa", critica la portaveu del Partit Demòcrata d'Amposta. Qui lamenta les maneres de fer, perquè "no ajuden a tenir un ambient de treball òptim". Ferré ha recordat que les primeres setmanes de govern, Tomàs va emetre, segons ella, una circular on "amenaçava amb la pèrdua del lloc de treball als treballadors que no seguissen les indicacions del nou equip de govern".

Per últim, la portaveu del grup demòcrata, en nom del partit, ha especificat que no volen un Ajuntament "deshumanitzat". Per això, exigixen "un canvi en les maneres d'actuar, perquè una ciutat com Amposta es mereix una mirada i una gestió més noble i humana", clou.