ERC s'incorpora al govern comarcal de CiU i la FIC al Consell de la Ribera

A l'oposió quedarà únicament una consellera socialista

Franesc Barbero (ERC), Gemma Carim (CiU) i Josep Maria Buixeda (FIC).
Franesc Barbero (ERC), Gemma Carim (CiU) i Josep Maria Buixeda (FIC). | Cedida
Redacció
30 de març del 2017
Actualitzat a les 10:15h
El ple del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre d'este dimecres va formalitzar l'entrada al govern del grup d'ERC-AM. D'esta manera, els 8 consellers republicans se sumen als 9 de CiU i al refidor de la FIC per acabar conformant un equip de govern de 18 consellers, la qual cosa deixa a l'oposició tan sols la representant del grup socialista. L'acord comportarà alguns canvis de responsabilitats que segons ha avançat el nou govern "s'anunciaran aviat".

Per a la presidenta de l'ens, Gemma Carim, tot plegat "no és res més que fer palesos els acords que es van prendre abans de formar el govern, amb la intenció de treballar plegats pel bé de la Ribera". De fet, des de l'inici de la legislatura es va parlar d'acords "temporalitzats" en la formació de comissions i la delegació de competències a consellers, "deixant la porta oberta a entrar a l'equip de govern". En este sentit, Carim ha celebrat que "les persones que som ara i aquí ens haguem posat d'acord".

Des de la FIC, Josep Maria Buixeda ha remarcat que "un govern el més ampli possible és el millor que pot tenir la comarca, ja que el futur de la Ribera d'Ebre demana tenir un Consell Comarcal sòlid".

Francesc Barbero, portaveu del grup d'ERC-AM, ha insistit que "es cristal·litzen dos anys de coneixement i confiança mútua", després d'haver donat suport a la presidència de Carim des del primer dia tot i no formar part del govern. Des de fa un temps però, alguns consellers del grup ja eren membres d'algunes comissions. "És la millor notícia que podíem donar, i ara comença un període de major col·laboració", ha manifestat.