Els hotels de la Costa Daurada i l'Ebre es plantegen no oferir places per a l'Imserso

Els empresaris valoren la possibilitat d'abandonar el programa després de tres anys de preus congelats que els generen pèrdues

Després de tres anys amb els preus congelats, estes estades els estan generant pèrdues.
Després de tres anys amb els preus congelats, estes estades els estan generant pèrdues. | Pixabay
ACN
29 de març del 2017
Actualitzat a les 16:52h
Els hotelers de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre estan estudiant la viabilitat de seguir allotjant als viatgers del programa de vacances per a gent gran que organitza anualment l'Imserso. El president de la Federació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de la demarcació de Tarragona (FEHT), David Batalla, ha explicat que el motiu pel qual es plantegen abandonar el programa és essencialment econòmic, ja que després de tres anys amb els preus congelats, estes estades els estan generant pèrdues. A la demarcació de Tarragona, es comercialitzen més de 35.000 paquets turístics amb l'Imserso, principalment en una quinzena d'hotels de Salou, Cambrils, Coma-ruga, La Ràpita i Vila-seca.

"El govern espanyol està plantejant una nova pròrroga fet que no suposarà cap millora en els preus que perceben els hotels", ha afegit Batalla. Segons xifres facilitades des de la FEHT, els hotels cobren 21 euros per persona i dia en règim de pensió completa en una habitació doble amb impostos inclosos.

Els hotelers han assegurat que s'estan replantejant signar els contractes per a la temporada vinent. Des de l'Associació Hotelera Salou-Cambrils-la Pineda, el seu president, Xavier Roig, detalla que l'objectiu de participar en els programes de l'Imserso és mantenir la planta hotelera oberta amb més llocs de treball estables. "Ara mateix això no és rendible i pot afectar a les més de 500 persones que treballen de forma directa als hotels que col·laboren en este programa", ha afegit. 

Una de les propostes que es plantegen és que els usuaris del programa puguen assumir un petit increment en el preu, arribant als 23 euros per dia, tenint en compte la qualitat del servei que actualment s'oferix.