Tivissa vol reduir un 20% l'emissió de gasos d'efecte hivernacle

El ple de l'Ajuntament aprova un pla amb 26 accions que s'aplicaran des d'ara i fins al 2020

El càmping alberg és una de les instal·lacions municipals on es realitzaran accions aprovades en este pla.
El càmping alberg és una de les instal·lacions municipals on es realitzaran accions aprovades en este pla. | Cedida
Redacció
28 de març del 2017
Actualitzat a les 10:15h
El darrer ple de l’Ajuntament de Tivissa ha aprovat el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible (PAES) del municipi, amb l’objectiu de reduir un 20 % les emissions de gasos d’efecte hivernacle abans de l’any 2020.

“Som un dels ajuntaments capdavanters en la sostenibilitat energètica i aquest pla és un pas més en el nostre compromís de contribuir a mitigar el canvi climàtic i de lluita per combatre l’escalfament global”, ha explicat l’alcalde de Tivissa, Jordi Jardí.
 
El pla forma part dels compromisos adquirits pel municipi en la seua adhesió al conegut com el Pacte d’alcaldes i alcaldesses, una iniciativa de la Comissió Europea que coordina la Diputació de Tarragona. Els ajuntaments signants d’este pacte han assumit el compromís de reduir en un 20% les emissions de gasos d’efecte hivernacle al 2020, i “per fer-ho possible ens cal augmentar encara més l’estalvi energètic i l’ús d’energies renovables”, ha afegit Jardí.

En el pla aprovat per l’Ajuntament de Tivissa s'inclouen 26 actuacions que permetran reduir 1.797 tones de CO2 del municipi i assolir l’objectiu establert per l'any 2020. Les accions s’han organitzat en diferents línies estratègiques: eficiència energètica, energies renovables, mobilitat i residus. Estes actuacions es dirigeixen principalment a reduir el consum energètic derivat de l’activitat de l'Ajuntament, però també el consum energètic dels sectors inclosos en el pla: domèstic, serveis, transport i gestió de residus.

Més concretament, algunes de les actuacions previstes al pla són la millora de l’eficiència energètica als diferents edificis i equipaments de l’Ajuntament, la creació d’una xarxa de calor amb biomassa per als equipaments municipals, la realització d’accions de sensibilització i informació adreçades a la població per tal de potenciar la substitució de l’enllumenat i els electrodomèstics per altres més eficients, el foment del canvi de calderes de gasoil per calderes de gas natural o biomassa, la renovació eficient del parc mòbil municipal i l’optimització del servei de recollida de residus amb campanyes per incrementar el percentatge de la recollida selectiva.