La CHE adjudica la segona fase de les obres de modernització de canals al Delta

Els treballs s'han adjudicat per un import de 666.705 euros.

Redacció
27 de març del 2017
Actualitzat a la 13:45h
Imatge aèria del delta de l'Ebre.
Imatge aèria del delta de l'Ebre. | Sergi Aznar
La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) ha anunciat la formalització del contracte d'obra de la segona fase de les obres de millora agroambiental i modernització en infraestructures del Delta de l'Ebre. Els treballs es centraran en la séquia de Vergez i la reparació de drenatges del canal de la marge esquerra de l'Ebre a la zona de la Pedrera.

Estos projectes responen al compliment dels criteris de millora agroambiental del Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre, i en la seua planificació s'han implicat les Comunitats de Regants i de la Generalitat de Catalunya.

L'actuació s'ha adjudicat a l'empresa Idecon, S.A.U. per un pressupost de 666.705 euros. Esta quantitat prové de fons propis de la CHE (en concret dels fons del cànon del transvasament a Tarragona que també s'han destinat a millores en llits de Catalunya), dels quals repercutirà un 20% via tarifes als usuaris beneficiaris.

Les actuacions corresponen a la millora de la sèquia Vergez, en un tram de 812 metres al ramal principal, 199 metres en el seu ramal nº 7 i d'un tram final de 68 metres, tot això situat entre les carreteres TV-3409 i la TV -3401. Estos treballs són la continuació del que ja executat en la primera fase. Així, es realitzarà revestiment de la sèquia, s'instal·laran ponts de pas, una obra de regulació i preses de reg.

D'altra banda les actuacions a realitzar a la zona de la Pedrera del Canal del marge esquerre són: reparació de juntes de les parets verticals de la cadena en un tram de 115 metres, substitució de les comportes de desguàs de la descàrrega existent i de les seves guies i millora de la solera de la fonamentació.

Estos treballs se sumen al Delta al ja executat entre 2015 i principis de 2016 i que han consistit en revestiments i millores de les sèquies de Vergez (Deltebre), integrada en el Sindicat Agrícola de l'Ebre i les de Balaguer i Cenducats integrades en la Comunitat general de Regants de la Dreta de l'Ebre (Amposta).