La Diputació destina 570.000 euros a plans d'ocupació que donaran 6 mesos de faena a 50 persones

Impulsa deu projectes, en col·laboració amb els Consells Comarcals, que milloraran entorns naturals i urbans de 119 municipis del Camp i l'Ebre

Façana de l'edifici de la Diputació de Tarragona.
Façana de l'edifici de la Diputació de Tarragona. | Cedida
Redacció
24 de març del 2017
Actualitzat a les 17:24h
La Diputació de Tarragona, en col·laboració amb els Consells Comarcals, millorarà entorns naturals i urbans de 119 municipis de la demarcació a partir dels Plans d'Ocupació Comarcals, que donaran faena a 50 persones durant sis mesos. Els Plans d'Ocupació se centren majoritàriament en l'especialitat forestal, llevat del de la Conca de Barberà, orientat a l'entorn urbà.

El pressupost destinat per a la realització dels deu plans d'ocupació comarcals és de 573.659 euros i inclou la contractació dels treballadors, l'adquisició dels EPI's i d'altres despeses de funcionament, com el combustible o la reparació de maquinària. Des que es van iniciar els plans, el 2013, la Diputació ha contractat 257 persones que es trobaven a l'atur i ha actuat en el 94,21% dels municipis de la demarcació amb les tasques de millora que s'hi han dut a terme.

A cada comarca, un grup de cinc persones -quatre peons i un responsable- que fins ara es trobaven en situació d'atur seran contractades i dirigides per la Diputació per posar-se al servei dels projectes escollits pels Consells Comarcals. Durant sis mesos, els beneficiaris també rebran formació complementària dirigida a millorar les seves habilitats personals i professionals i a afavorir la posterior inserció al mercat laboral. A més, en finalitzar el pla, la Diputació també els oferirà suport en la recerca activa de feina i els farà un seguiment per avaluar la seva situació laboral.

Els plans a cada comarca

Pel que fa a les comarques de l'Ebre, concretament al Baix Ebre es faran millores i manteniment de la Via Verda, del Camí Natural de Tortosa-Deltebre, del tram sud del GR92 i dels jardins de la seu del Consell Comarcal del Baix Ebre a Tortosa.

Les actuacions previstes a la comarca del Montsià són la neteja i desbrossament de diferents camins, carreteres i espais dels municipis d'Ulldecona, la Sénia, Amposta i Masdenverge.

A la Ribera d'Ebre es faran tasques forestals als diferents municipis, com desbrossaments a la Torre de Cervelló a Benissanet; la neteja i manteniment de finques municipals i jardins de la Palma d'Ebre; el desbrossament al Camí de Sant Jeroni i al Paratge de les ermites de Sant Jeroni i Santa Madrona de Móra d'Ebre; la neteja de les vores del riu a Móra la Nova, i l'obertura de senders de Sant Antoni a la Roca Roja a la Torre de l'Espanyol, entre d'altres.

El Pla d'Ocupació Comarcal de la Terra Alta preveu el condicionament d'entorns naturals a Arnes; l'arranjament de cunetes i retirada puntual d'esllavissades a la Via Verda de la Terra Alta; el condicionament en l'entorn urbà de la zona esportiva a Batea; la neteja i manteniment de locals i espais municipals a Bot; el condicionament d'entorns urbans a la Fatarella, i el manteniment i actuació en entorns naturals i urbans a Horta de Sant Joan, Vilalba dels Arcs i Prat de Comte.