Santi Valldepérez guanya el premi Món Rural de periodisme

Miracle Sala ha estat la guanyadora en la categoria de narrativa

L'ampostí Santi Valldepérez recull el premi Món Rural de periodisme.
L'ampostí Santi Valldepérez recull el premi Món Rural de periodisme. | ACN
ACN
24 de març del 2017
Actualitzat a les 9:55h
L'ampostí Santi Valldepérez ha guanyat el premi Món rural, impulsats per la Fundació del Món Rural, en la categoria de periodisme amb ‘Buda: L'illa del Delta. Documental Interactiu’. Miracle Sala, nascuda a Santa Maria d'Oló (Moianès) i que viu a Girona,  per la seua banda, ha estat la guanyadora en la categoria de narrativa amb l'obra ‘La força de les paraules’. El premi en la categoria d'assaig i recerca ha estat per a l'equip d'investigadors de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Carles Guirado, Antoni F. Tulla i Natàlia Valldeperas pel treball ‘L'Agricultura Social a Catalunya, Desenvolupament local i ocupació per a col·lectius en risc d'exclusió social’.

L’escriptor Martí Gironell va conduir l'entrega dels guardons en un acte que va tenir lloc este dijous a la Sala de Juntes de l'edifici del rectorat de la Universitat de Lleida (UdL). 

En la categoria de narrativa hi va haver una menció especial per a Alfred Sala, per la novel·la ‘...i la lluna va somriure’. En assaig la menció especial va ser per a Eloi Guinjoan, per la recerca ‘Perseguint les claus de l'èxit. Una anàlisi comparativa de tres experiències de desenvolupament rural: el Priorat, el Lluçanès i la Conca de Tremp’. A periodisme, la menció especial va ser per a un dossier del mitjà ‘la Directa’ sobre els pastors com a gestors dels boscos.