La Volta Ciclista a Catalunya arriba este divendres a les Terres de l'Ebre

Ho farà sobre les 14 hores per la carretera C-44 per Tivissa i Móra d'Ebre | La sisena etapa, que tindrà lloc dissabte, sortirà de Tortosa

26 anys després, la Volta Ciclista a Catalunya tornarà a les Terres de l'Ebre.
26 anys després, la Volta Ciclista a Catalunya tornarà a les Terres de l'Ebre. | Volta a Catalunya
Redacció
23 de març del 2017
Actualitzat el 24 de març a les 17:27h
26 anys després, la Volta Ciclista a Catalunya tornarà demà divendres al cim més alt de les Terres de l'Ebre en la seua 97a edició, la qual va començar el passat 20 de març i finalitzarà el proper diumenge. Així, els ebrencs amants del ciclisme podran gaudir d'esta prova este divendres amb el final d'etapa al Port, i també l'endemà dissabte 25 amb la sortida de la penúltima etapa des de Tortosa.

La Volta Ciclista a Catalunya arribarà a les Terres de l'Ebre sobre les 14 hores, i ho farà per la carretera C-44 per Tivissa i Móra d'Ebre, passarà per Ginestar, Rasquera, el Perelló, l'Ampolla, Deltebre, Sant Jaume d'Enveja, Amposta, l'Aldea, Tortosa, Roquetes i finalment el Port, on finalitzarà la cinquena etapa.

L'etapa que inclou l'ascens al Port té una distància total de 182 quilòmetres, durant els quals els participants de la nova edició de la Volta Ciclista a Catalunya hauran d'afrontar trams de muntanya amb pendents de fins a un 15% de desnivell.

La sisena etapa, Tortosa-Reus, amb 189,700 quilòmetres, sortirà de Tortosa a les 12.20 hores, i passarà per Xerta, Horta de Sant Joan, Prat de Compte, Bot, Gandesa, Vilalba dels Arcs, la Pobla de Massaluca, la Fatarella, Ascó, Móra d'Ebre, Móra la Nova, i dixarà el territori ebrenc per anar direcció a Falset entre les 14.45 i les 15 hores. 

Restriccions de trànsit

La prova generarà diferents afectacions al trànsit que comporten l'habilitació d'un dispositiu de mobilitat especial que generarà restriccions en la circulació viària. Per tant, les persones que vulguen accedir al Port demà divendres han de saber que a partir de les 9 hores el trànsit quedarà restringit, i des de les 11 hores aproximadament quedarà tallat completament el pas de vehicles a motor.

Pel que fa a Tortosa, el gruix dels ciclistes es preveu que passen pel centre de la ciutat entre les 16 i les 16.30 hores. La caravana farà el següent itinerari: C-42, plaça del Bimil·lenari, avinguda Generalitat, pont de l'Estat, avinguda Colon, carrer Tarragona, rambla Catalunya, plaça Corona d'Aragó, Roquetes, Port —Portell, final d'etapa—. La Policia Local tallarà el trànsit del tram urbà de Tortosa entre les 15.30 i les 17.30 hores aproximadament, excepte per als vehicles d'emergència.

L'endemà dissabte 25 de març, la Volta sortirà des de Tortosa entre les 8 i les 12.20 hores —hora prevista de la sortida— quedarà tallada al trànsit l'avinguda Generalitat, entre el carrer Rosselló i la plaça de la Pau. Els ciclistes es dirigiran cap a la C-12, creuant el pont de l'Estat, avinguda Colom, Rambla Catalunya i plaça Corona d'Aragó, trajecte que quedarà tancant mentre passe la caravana i immediatament alliberat una vegada haja sortit de la ciutat.