Gairebé una seixantena d'expositors estaran presents al #FòrumJove17 d'Amposta

Serà del 29 de març a l'1 d'abril al pavelló firal de la capital del Montsià

Redacció
22 de març del 2017
Actualitzat a les 18:43h
Cartell del #FòrumJove17 d'Amposta.
Cartell del #FòrumJove17 d'Amposta. | Ajuntament d'Amposta
Un total de 57 expositors, 14 xerrades i una previsió de rebre més de 1.300 estudiants d'una trentena d'instituts de les Terres de l'Ebre en quatre dies. Estes són les principals credencials del #FòrumJove2017, que enguany tindrà lloc entre el 29 de març i l'1 d'abril al pavelló firal d'Amposta. Un espai que vol convertir-se, tal i com destaca l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, en l'espai de referència per a tots aquells joves que tinguen inquietuds i vulguen informar-se sobre les possibilitats de futur, tant a nivell educatiu com a nivell laboral.

D'altra banda, enguany, i per primer cop, també hi haurà presència d'informació sobre habitatge públic. "Així, el #FòrumJove17 versarà sobre tres grans eixos: el saló de l'ensenyament, l'habitatge i el treball", assenyala Tomàs, "amb un gran ventall de diferents possibilitats que ajudaran a la gent jove", segons informa el consistori en un comunicat. 

Entre les novetats d'enguany, destaca el fet que la zona d'exposició, pel seu creixement, es traslladarà al pavelló firal mentre que a l'auditori municipal es realitzaran totes les xerrades. També s'amplia un dia el Fòrum, fins a dissabte. "Era una demanda de la gent que no podia assistir entre setmana; serà un dia obert a tothom", afegix la regidora de Joventut i Participació Ciutadana d'Amposta, Júlia Barberà. 

A la zona del Saló de l'Ensenyament enguany hi haurà un "gran ventall d'oferta formativa representada". Així, entre els expositors hi destaquen els instituts del territori com el Joaquim Bau o l'IES de l'Ebre, l'Escola Nàutica de l'Ametlla de Mar o les dos escoles de Capacitació Agrària que hi ha a les Terres de l'Ebre, la d'Amposta i Gandesa. També totes les universitats amb presència al territori: la URV, la UOC, la UNED i Euses.

"I enguany, per primer cop, també hi haurà la Universitat de Lleida i la Universitat Jaume I de Castelló", comenta Barberà. A més, ja han confirmat que visitaran la mostra fins a 27 instituts, "un 65% dels que hi ha a totes les Terres de l'Ebre". Quant a les xerrades, se n'han programat 14 que cobrixen diferents temàtiques, com l'orientació laboral, la motivació i també el bullying. "Hi haurà un psicòleg que parlarà amb alumnes de primer i segon d'ESO, i també farà una xerrada dirigida als pares per contestar els dubtes que puguen tindre sobre el pas dels seus fills de primària i secundària", exposa Barberà.