L'Estat compensarà Abertis amb 1.494 milions d'euros pel poc trànsit a l'AP-7

El govern socialista de l'època va signar un conveni que incloïa que si el trànsit queia, la concessionària tenia "dret incondicional de cobrament"

Redacció
22 de març del 2017
Actualitzat a les 10:06h
L'autopista AP-7, al seu pas per l'Ampolla.
L'autopista AP-7, al seu pas per l'Ampolla. | Sílvia Berbís

L'AP-7, al seu pas pel peatge de Martorell. Foto: Adrià Costa


El Tribunal Superior de Justícia de Madrid ha determinat que l'Estat haurà de pagar 1.494 milions d'euros a la concessionària Abertis pel baix volum de trànsit que va tenir la aquesta via de peatge durant la crisi. Segons recull la sentència a la qual ha tingut accés El Mundo, el 2006 el govern socialista, amb la signatura de Magdalena Álvarez, va establir un conveni amb Acesa, una de les filials d'Abertis, en el qual s'especificava que era "l'Estat qui havia assumit en el seu dia els riscos de mercat derivats de la concessió".

Així doncs, si el trànsit queia, la concessionària tenia "dret incondicional de cobrament" ja que no es complien les expectatives previstes. I és que durant la crisi, el trànsit va baixar en picat, fins a acumular aquest deute de 1.494 milions que ara l'Estat haurà de pagar un cop acabi la concessió, l'any 2021. El tram afectat és el que va de Tarragona a la Jonquera.