Ercros acorda mantindre la planta de fosfat dicàlcic a Flix, amb 37 treballadors, de moment tres anys

Covestro comprarà el 40% del clor de la química catalana que, al seu temps, adquirirà l'àcid clorhídric que produïsca la filial de Bayer per a la planta flixanca

Redacció
16 de març del 2017
Actualitzat a les 16:44h
La fàbrica d'Ercros a Flix.
La fàbrica d'Ercros a Flix. | Cristina Fornós
Les empreses Covestro i Ercros han arribat a un acord per mantindre l'activitat de les seues respectives plantes d'MDI a Tarragona i de fosfat dicàlcic a Flix fins, almenys, l'any 2020. Totes dos companyies s'han compromès a subministrar-se mútuament per continuar garantint les seues respectives produccions.

El contracte preveu que Covestro continuarà adquirint clor a Ercros, fins al 40% de la seua producció anual prevista en el nou pla d'adaptació al canvi tecnològic. Serà clor que ja no es produirà, però, a la fàbrica de Flix, que dixa la seua activitat abans de l'11 de desembre d'enguany, perquè Ercros ha decidit no aplicar el canvi de tecnologia a què obliga la llei. Amb el clor d'altres factories d'Ercros, la filial de Bayer produirà àcid clorhídric a la planta d'MDI de Tarragona, que vendrà a la química catalana perquè subministre la planta de fosfat dicàlcic de Flix, seguint el mateix esquema de proveïment vigent actualment.

Segons Covestro, la mesura permetrà "minimitzar" l'acomiadament de 120 treballadors previst inicialment amb el tancament de la fàbrica de Tarragona, que l'empresa mantenia com a definitiu fins fa només unes setmanes. Tampoc perillen, de moment, els 37 llocs de treball que Ercros manté a Flix amb la producció de fosfat dicàlcic. Serà l'única producció que la companyia mantindrà al gran recinte industrial que té al municipi de la Ribera d'Ebre a partir de finals d'any.