El jutge admet la querella de Vox contra Lluís Salvadó, Santi Vidal i Carles Viver

El partit d'ultradreta els acusa de malversació, desobediència, revelació de secrets i sedició, entre d'altres

Representants de Vox presentant la querella al TSJC
Representants de Vox presentant la querella al TSJC | @vox_es
Redacció
15 de març del 2017
Actualitzat a les 20:54h

El jutjat d'instrucció 13 de Barcelona ha admès a tràmit aquest dimecres la querella que Vox va presentar contra l'ex-jutge i ex-senador Santi Vidal per les revelacions que va fer sobre el procés català, segons ha informat la formació ultradretana en un comunicat. El jutge també ha acordat investigar el rapitenc Lluís Salvadó Tenesa, secretari d'Hisenda de la Generalitat, i Carles Viver Pi i Sunyer, Rector de l'Institut d'Estudis per l'Autogovern.

Vox els acusa dels delictes de malversació, desobediència, revelació de secrets, infidelitat en la custòdia de documents, prevaricació, provocació, conspiració o proposició per a la sedició o rebel·lió i contra la pau i independència de l'Estat. Delictes que poden suposar penes de presó i inhabilitació.

La Fiscalia Superior de Catalunya també va obrir una investigació a finals de gener sobre les declaracions de Vidal en què, entre d’altres, assegurava que el Govern hauria obtingut les dades fiscals dels ciutadans de forma il·legal. El fiscal va obrir les diligències després que la Fiscalia General de l’Estat li hagués ordenat. En el seu escrit, el fiscal apuntava que si es confirmen les afirmacions de Vidal podrien suposar un delicte de revelació de secrets.