Tivenys comptarà amb xarxa de gas i fibra òptica per a tota la població

L'empresa catalana Enerkia inicia el projecte de subministrament de gas canalitzat i fibra òptica que arribarà a diversos municipis ebrencs

Redacció
14 de març del 2017
Actualitzat a les 18:41h
Presentació del projecte destinat a proveir de gas i fibra òptica els domicilis de Tivenys.
Presentació del projecte destinat a proveir de gas i fibra òptica els domicilis de Tivenys. | Cedida
L'empresa catalana Enerkia va presentar, el passat dissabte, al Centre d'Interpretació de Tivenys el seu projecte destinat a proveir de gas i fibra òptica els domicilis d'este municipi de les Terres de l'Ebre. Esta població ebrenca és una de les primeres per on Enerkia vol desenvolupar el seu projecte: fer arribar energia neta a zones allunyades de la xarxa de distribució bàsica dels gasoductes, segons ha informat la companyia en un comunicat.

La presentació, que va comptar amb l'assistència de veïns de la població, es va iniciar amb un parlament de l'alcaldessa de Tivenys, Maria Beltrán, que va fer referència al treball del consistori per aconseguir "alts nivells de qualitat de vida pels veïns i veïnes de la població". En este sentit, Maria Beltran va agrair la implicació dels professionals d'Enerkia "per resoldre de forma ràpida i eficaç dos de les mancances que tenim com a poble petit: l'accés a Internet i el subministrament de gas canalitzat". L'alcaldessa també va recalcar que "la població està dolguda i desconfiada amb les grans comercialitzadores d'energia", i que, si hi ha un bon recolzament de la ciutadania, s'aposta per Enerkia per tal de poder solucionar este tema de recel i crear una estreta col·laboració amb l'empresa subministradora i amb una atenció personalitzada a la població.

Per la seua part, els responsables d'Enerkia van explicar que disposen del conveni amb l'Ajuntament i ja estan tramitant tots els permisos pertinents per poder iniciar la construcció de la xarxa de gas en este municipi, quan el consistori ho permete. A més, van informar la població que també s'està treballant per facilitar la renovació dels sistemes de calefacció usats actualment i per aportar també un altre servei bàsic per a la població com és la fibra òptica.
En plena fase de creixement, l'empresa Enerkia cobrix tota la cadena de valor de l'energia: des de la producció, distribució i comercialització fins als serveis de valor afegit en matèria d'eficiència energètica, sistemes de gestió energètica i renovables.

En este sentit, l'oferta de l'empresa catalana està destinada, sobretot, a poblacions que no disposen encara de xarxa de distribució de gas. En estos municipis la companyia assumix la inversió i subministra el gas per aportar l'energia neta tant a ciutadans com a empreses, a més a més, del seu manteniment.

Es tracta de projectes atractius ja que no requerixen inversió pública i, alhora, promouen l'economia local, donant valor afegit a polígons industrials i a poblacions que sovint no disposen d'una energia més competitiva.

Actualment, Enerkia, empresa energètica especialitzada a fer arribar energia menys contaminant i més econòmica a zones de difícil accés, té en marxa més d'una desena de projectes d'este tipus a diferents indrets del país. La població de Tivenys és el primera de les Terres de l'Ebre i, ben aviat, s'afegiran al projecte altres poblacions ebrenques com Xerta.