Comença el cicle de xerrades «Eines per a un planeta que respira» a Alcanar

El cicle tracta sobre la història i el present del planeta des d'una visió filosòfica i científica

El Delta de l'Ebre des de l'aire.
El Delta de l'Ebre des de l'aire. | Carlos Montserrat
Redacció
10 de març del 2017
Actualitzat a les 11:18h
Les entitats Ecologistes en Acció de Vinaròs, Ecologistes del Sénia i  GEPEC -EdC, amb el suport de l'Ajuntament d'Alcanar, han organitzat el cicle de quatre conferències "Eines per a un planeta que respira" que tindran lloc a Alcanar entre els mesos de març i juny.

Davant la crisi energètica i ecològica global a la que estem immersos, el cicle tracta sobre la història i el present del planeta des d'una visió filosòfica i científica, per tal d'entendre els vincles entre totes les forces de la natura que actuen a la biosfera. Tal com afirmen les entitats organitzadores, "pensem que una divulgació d'esta altura, que engloba diferents visions del mateix tema, serà de profit per a la població i els donarà eines per actuar conforme a les seues projeccions de futur".

La primera conferència "La política de l'aigua: Perquè costa tant canviar-la?" impartida per Carles Ibáñez, biòleg i director del Programa de Sistemes Aquàtics de l'IRTA, tindrà lloc el pròxim dissabte 11 de març a les 19.30 h a l'Edifici de Serveis Agraris Joan Gil. Ibáñez és doctor en Biologia per la Universitat de Barcelona i especialista en ecologia de rius i zones costaneres, amb 28 anys d'experiència. És també membre del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible i anteriorment del Consell per l'Ús Sostenible de l'Aigua de la Generalitat de Catalunya.

Jordi Bort, regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament ha explicat que l'Ajuntament valora molt positivament acollir este cicle de xerrades, ja que pretenen "sensibilitzar i fomentar el respecte i la protecció del medi ambient i dels elements naturals. Esperem així aportar el nostre granet de sorra i que la gent puga gaudir amb aquestes xerrades."

El mateix dia, prèviament a l'inici de la conferència, es realitzarà la presentació del cicle davant els mitjans de comunicació per part de les entitats organitzadores i el regidor de l'àrea. El cicle de conferències "Eines per a un planeta que respira" també es realitza als municipis d'Amposta, Benicarló, La Sénia, Ulldecona i Vinaròs amb temàtiques similars però amb diferents ponents.

11 de Març
La política de l'aigua: Perquè costa tant canviar-la?
Carles Ibáñez

08 d'Abril
Les llavors: per què les volen patentar i com ens afecta
Maria Ferrer

13 de Maig
Impactos humanos en el medio marino
Conchi Rodriguez Prieto

10 de Juny
El foc: història i previsió de futur 
Carmel Expòsito