Una dotzena de restaurants participen a la Ruta de la Tapa Marinera de l'Ametlla de Mar

Des d'este divendres i fins al 19 de març, oferiran una tapa, elaborada amb peix i marisc de La Cala, i una cervesa Heineken per 2,5 euros

Entrepà d'enciams variats, polp, llagostins cruixents i salsa tàrtara de galeres, una de les tapes.
Entrepà d'enciams variats, polp, llagostins cruixents i salsa tàrtara de galeres, una de les tapes. | Cedida
Redacció
09 de març del 2017
Actualitzat a les 17:31h
Este divendres comença una nova edició de la Ruta de la Tapa Marinera de l'Ametlla de Mar, una ruta on es podrà degustar la galera i altres productes mariners a 12 bars i restaurants del municipi. Enguany, a diferència de l'any passat, la tapa marinera arriba després de les Jornades Gastronòmiques de la Galera i se celebrarà del 10 al 19 de març. Segons ha informat el consistori calero en un comunicat, només La Cala continua apostant per esta ruta, que inicialment van impulsar les Viles Marineres.

"Un cop finalitzades les Jornades de la Galera, donem pas a la ruta de tapes marineres per ampliar el calendari, perquè continue havent-hi activitat al nostre poble, i perquè sigue un al·licient més per visitar-nos", explica el gerent de l'Àrea Municipal de Turisme de l'Ametlla de Mar, Damià Llaó. Afegix que és una ruta que "interessa continuar fent, perquè segons els establiments funciona molt bé".

Amb la Ruta de la Tapa Marinera, emmarcada dins de les rutes Tapamar, es convida a tothom a degustar una tapa elaborada amb el peix i marisc de La Cala i prendre una cervesa Heineken, patrocinador oficial de l'edició, per 2,50 euros. Tapes com una fajita marinera, un còctel de galeres o pop a la ruta són algunes de les propostes dels pròxims caps de setmana.

A més, fent la ruta de tapes es podrà entrar en el sorteig de 2 menús gastronòmics dobles per a les Jornades Gastronòmiques del Peix Blau. Per participar-hi, caldrà emplenar el tríptic amb els tampons de cinc bars diferents, escollir quina tapa és la que més ha agradat i dipositar-lo a les bústies dels establiments que participen o a l'Oficina de Turisme de l'Ametlla de Mar. També es pot participar en el concurs fotogràfic d'Instagram etiquetant les imatges amb els hashtags #tapamarinera17 i #ametllademar.