Denuncien la supressió de l'ambulància d'altes d'urgències de l'hospital de Móra d'Ebre

La Plataforma Salvem les Ambulàncies assegura que ha estat una decisió de l'empresa concessionària

Vista exterior de l'Hospital de Móra d'Ebre.
Vista exterior de l'Hospital de Móra d'Ebre. | Cedida
Redacció
09 de març del 2017
Actualitzat a les 18:06h
La Plataforma Salvem les Ambulàncies de les Terres de l’Ebre denuncia en un comunicat que, a partir del dia 13 de març, se suprimirà l’ambulància que fa les altes d’urgències de l’hospital de Móra d’Ebre i dels CAPs de les comarques de la Ribera d’Ebre i la Terra Alta.

Segons asseguren, l’empresa concessionària del transport sanitari en esta zona, la UTE Egara Lafuente, “ha decidit treure l’ambulància”. Això provocarà que “quan a un pacient li donen l’alta d’urgències de l’hospital, haurà d’esperar que vingue una ambulància, o bé de Tarragona, o bé de Tortosa”, segons denuncien.

La raó per la qual l’empresa hauria pres esta decisió vindria del fet que el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) de la Generalitat no permet utilitzar la base d’Urgències pels treballadors de l’ambulància que fa les altes de nit. “Un lloc, que pel seu reduït espai, no és apta per a poder albergar les dues dotacions de treballadors, i com que l’empresa no té cap espai més, ha decidit suprimir l’ambulància del torn de nit”, exposa la Plataforma.

La Plataforma denuncia que des de la posada en marxa del nou concurs, “no hem fet més que perdre recursos”.  A la nit es disposa tan sols d’una ambulància medicalitzada a Móra d’Ebre que dóna cobertura a 3 comarques i 4 ambulàncies de SVB (Gandesa, Horta de Sant Joan, Flix i Móra d’Ebre) i ara es trauria esta ambulància de transport NO Urgent de Móra d’Ebre.