Deltebre presenta el full de ruta per a la reobertura del complex esportiu municipal

L'entramat judicial d'estes instal·lacions esportives aglutina 10 processos judicials, dels quals 5 encara resten oberts i que podrien acabar costant-li 4,5 milions en el «pitjor dels casos» | El consistori haurà d'invertir 671.000 euros més per tornar a posar en marxa el complex | Es pretén reobrir la piscina coberta durant la tardor d'enguany, després que tanqués portes el setembre del 2014

Redacció
08 de març del 2017
Actualitzat a les 16:14h
El complex esportiu municipal de Deltebre.
El complex esportiu municipal de Deltebre. | Ajuntament de Deltebre
L'Ajuntament de Deltebre ha marcat els passos a seguir per tal que la reobertura del complex esportiu municipal sigue una realitat. En este sentit, la voluntat de l'equip de govern és la de reobrir la piscina coberta durant la tardor d'enguany per donar resposta a una de les grans demandes de la ciutadania des que esta tanqués portes el setembre del 2014, segons ha informat el consistori deltebrenc.

Ara bé, l'obertura global del complex esportiu es realitzarà en quatre fases establertes a partir d'un projecte executiu que ascendix a 670.000 euros i que té en compte una posada en marxa de mínims, ja que el projecte pericial contempla una despesa de més d'1.500.000 ueros. El temps d'execució d'estes fases dependrà del finançament obtingut.

Així, la primera fase constarà de la posada en marxa de la piscina coberta i de l'adequació dels espais necessaris per al seu funcionament; la segona, l'adequació de les pistes de pàdel i del pavelló esportiu per tal que es puguen celebrar actes, entrenaments i competicions esportives. La tercera fase, constaria en la posada en funcionament de la piscina gran exterior i les pistes de tennis i, finalment, una quarta fase amb la urbanització de l'exterior del complex esportiu.

L'alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que "des de l'equip de govern estan treballant intensament per reobrir el complex esportiu en la major brevetat possible tot i que en cap cas es posarà en risc les finances de l'Ajuntament de Deltebre". Per este motiu, Soler ha detallat que "a partir d'ara sol·licitaran l'ajuda a la Generalitat i a la Diputació de Tarragona per poder tirar endavant este projecte".   

10 processos judicials
L'entramat judicial del complex esportiu municipal aglutina 10 processos judicials, dels quals 5 encara resten oberts. De fet, Soler ha manifestat que "este equipament és el malson de l'equip de govern, no només pels processos judicials, sinó també per tots els recursos econòmics que s'hi han invertit". En total, el complex esportiu va tenir un cost inicial de més de 5.000.000 euros, a banda del cost de la concessió una vegada obert. A partir del canvi de concessió realitzat el novembre de 2007, l'Ajuntament va passar de pagar un cànon anual de 76.137 euros a 215.000, tot i que el manteniment i les inversions del complex no van ser les adequades. Arran de la sentència 297/2014, es declara il·legal l'increment del cànon de la concessió, de manera que el valor pagat en excés per part de l'Ajuntament a l'empresa concessionària ascendix a 1.137.000 euros.

A partir d'ara, i depenent del resultat judicial de tots estos processos, l'Ajuntament de Deltebre haurà de fer front a una despesa mínima de 670.000 euros i, "en el pitjor dels escenaris, si tot anés malament, la xifra podria superar els 4.500.000 euros", segons ha explicat. Una xifra econòmica, esta última, que segons l'alcalde de Deltebre "posaria en clar perill la hisenda del consistori fent-los presoners de la gestió del passat".

La propera setmana la Junta de Govern local aprovarà el projecte executiu de les reformes mínimes necessàries per a la reobertura del complex esportiu municipal i així cercar el finançament i poder complir amb la voluntat d'obrir la piscina coberta durant la tardor d'este 2017.