VÍDEO | Controlat l'incendi al barranc de Sant Antoni de Roquetes, que ha cremat 11,3 ha

Com a conseqüència del foc s'han hagut d'evacuar 2 finques rústiques, amb un total de 6 persones

Redacció
07 de març del 2017
Actualitzat el 04 d'abril a les 18:22h
L'incendi es troba localitzat al barranc de Sant Antoni.
L'incendi es troba localitzat al barranc de Sant Antoni. | Àlex Panisello

Vídeo cedit per Àlex Panisello

ACTUALITZACIÓ | Dimarts 7 de març, 18:00 hores | Controlat

Uns minuts abans de les 18 hores els Bombers de la Generalitat han donat per controlat l'incendi que ha cremat, segons els Agents Rurals, 11,3 ha d'una zona de matolls i conreus al barranc de Sant Antoni de Roquetes.

La causa del foc, que s'ha iniciat este dimarts a mig matí, continua sent investigada. A hores d'ara, algunes dotacions dels Bombers encara estan remullant la zona com a forma de prevenció per evitar revifades a causa del vent que està bufant.

ACTUALITZACIÓ | Dimarts 7 de març, 14:00 hores | Estabilitzat

Poc després de les 14 hores els Bombers de la Generalitat han donat per estabilitzat l’incendi que des de mig matí crema una zona de matolls i conreus al barranc de Sant Antoni de Roquetes. Dinou dotacions terrestres remullen la zona per acabar de controlar l’incendi que durant el matí ha donat alguns problemes a causa del vent. De fet, les 3 dotacions terrestres que ajudaven en les tasques d’extinció s’han hagut de retirar cap a la 1 del migdia impedides pel vent.

Segons els Agents Rurals la superfície cremada és d’unes 10 ha i el foc ha afectat el pla especial d'interès natural (PEIN) del Barranc de Sant Antoni. Com a conseqüència del foc s’han hagut d’evacuar 2 finques rústiques, amb un total de 6 persones. De moment s'investiguen les causes de l'incendi.

Dimarts 7 de març, 11 hores | Declarat un incendi a Roquetes

Disset dotacions terrestres i 3 mitjans aèris dels del Bombers de la Generalitat han treballat este matí en l’extinció d’un incendi declarat este matí al barranc de Sant Antoni, a Roquetes.

Segons informen els Bombers, el foc afecta una zona de matoll i canyes al fons del barranc i no hi hauria risc, almenys de moment, que s’escampés fora d’esta zona, tot i que el foc segueix avançant empès pel vent amb una flama al capdavant. La zona de l’incendi es troba envoltada de conreus i d'una cantera i els Bombers estan centrant els esforços en aturar el cap de l'incendi.  Segons els Agents Rurals, la superfície cremada és de 5ha. Cap a la 1 del migdia, a causa del vent, els mitjans aèris s'han retirat de la zona i s'hi han quedat per continuar treballant els mitjans terrestres.

Com a conseqüència del foc s’han hagut d’evacuar 2 finques rústiques, amb un total de 6 persones.

 

Imatge de l'incendi. Foto: Cedida