memòria històrica

Tortosins pel Monument assegura que la sentència obre la porta a «blindar» el monòlit

S'ofereixen a col·laborar per reinterpretar el monument

per Redacció, Tortosa, 6 de març de 2017 a les 12:03 |
Vista del capdamunt del monument franquista de Tortosa. | Sofia Cabanes
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de març de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Associació Tortosins Pel Monument, presidida pel president del PP a Tortosa Jaume Solé, ha emès un comunicat este dilluns en què celebra la sentència del Contenciós Administratiu número 2 de Tarragona que obliga l’Ajuntament de Tortosa a fer un catàleg dels vestigis del franquisme.

“A pesar que el Monument ja forma part del Patrimoni Arquitectònic i Cultural de Catalunya, aquesta catalogació ens obre la porta a blindar-lo amb la protecció de la Llei de Memòria Històrica”, assegura Tortosins Pel Monument.


L’Associació, en la mateixa línia expressada per l’alcalde Ferran Bel la setmana passada, s’empara en l’art. 15.2 de la llei de memòria històrica, que contempla conservar aquells vestigis on “ hi concorrin raons artístiques, arquitectòniques o artístico-religioses”. Segons l’Associació asseguren el monument inaugurat al mig de l’Ebre en el 25è aniversari de l’Ebre per Francisco Franco “té amb unes característiques i peculiaritats que el fan singular arreu del territori nacional i amb la firma d’un dels escultors més importants del segle XX al nostre país”. Consideren, així, que les raons per protegir el monument “són evidents” davant “una minoria que desacreditant el sentit i voluntat de tot un poble vol imposar el seu pensament basat en l’odi i el revengisme”.

En segon lloc, des de Tortosins Pel Monument celebren que l'Ajuntament de Tortosa haja optat “per donar compliment a allò que estableix la sentència però sense donar l'esquena a la voluntat popular emanada de les urnes a la consulta vinculant al respecte” i s’ofereixen per col·laborar “per tal que la reinterpretació del monument en favor de la pau siga una realitat durant aquest mandat”.
 

 

Participació