La Ribera d'Ebre, el Priorat i la Terra Alta exigixen participar en la gestió de l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre

Els representants polítics d'estes tres comarques van mostrar el seu neguit pels darrers esdeveniments relacionats amb el futur del centre | Van convindre demanar una reunió urgent amb el conseller de Salut

Redacció
03 de març del 2017
Actualitzat a les 16:45h
Representants de la Ribera d'Ebre, Priorat i Terra Alta, reunits per tractar el futur de l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre.
Representants de la Ribera d'Ebre, Priorat i Terra Alta, reunits per tractar el futur de l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre. | Ajuntament de Móra d'Ebre
Els alcaldes de Móra d'Ebre i Falset, Joan Pinyol i Jaume Domènceh; els presidents de la Ribera d'Ebre i el Priorat, Gemma Carim i Joan Carles Garcia; i el vicepresident del Consell Comarcal de la Terra Alta i alcalde de la Pobla de Massaluca, Antoni Ferré, es van reunir este dijous a l'Ajuntament de Móra d'Ebre per analitzar la situació en què es troba la gestió de l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre. Els representants polítics d'estes tres comarques van mostrar el seu neguit pels darrers esdeveniments relacionats amb el futur de l'hospital i van convindre demanar una reunió urgent amb el conseller de Salut de la Generalitat, Toni Comín, o amb la persona que designi, perquè "es tinguen en compte les opinions del territori", segons ha manifestat l'alcalde de Móra d'Ebre, en qualitat de portaveu dels reunits, Joan Piñol, en un comunicat.

El problema arrenca de la decisió de la junta general de l'hospital Sant Joan de Reus, que va aprovar l'estiu passat destinar 4 milions d'euros dels 8 milions del fons de reserva l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre a eixugar el dèficit del centre sanitari de la capital del Baix Camp. Els alcaldes i presidents comarcals presents a la reunió d'este dijous es van mostrar "molt preocupats" per la destinació dels quatre milions d'euros restants del fons de l'hospital morenc, ja que temen que siguen desviats per l'empresa Sagessa a cobrir necessitats de l'hospital de Reus.

Estos temors estan fonamentats en el fet que el pla d'inversions que havien consensuat mesos enrere els sindicats amb la direcció de Sagessa per invertir 2,3 milions d'euros en la millora del centre hospitalari de Móra d'Ebre, que dóna servei a les tres comarques esmentades, "ni hi són ni s'espera que hi siguen", segons van constatar els reunits, ja que l'empresa Sagessa, controlada per l'Ajuntament de Reus, "ens ha dit que no faran inversions sense que els ho indique el Servei Català de la Salut, ja que pel temps de concessió de la gestió de l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre que li queda no pot amortitzar les inversions".

A més, els representants polítics riberencs, terraltins i prioratins reunits a Móra d'Ebre van mostrar la seua preocupació amb les declaracions efectuades pel conseller Toni Comin fetes a primers del mes passat a Amposta en què anunciava que Salut integrarà tots els hospitals de les Terres de l'Ebre en una xarxa assistencial territorial. Els representants polítics de les tres comarques consideren que "no té cap sentit que el conseller digue estes coses sense informar ni parlar amb el territori", per la qual cosa "exigim participar en les decisions que afecten a l'hospital de Móra d'Ebre, exigim participar en la gestió del centre sanitari i exigim que se'ns tingue en compte i que es valoren les nostres opinions".

A la reunió hi havia d'assistir també el president del Consell Comarcal de la Terra Alta i alcalde de Gandesa, Carles Luz, però es va disculpar per motius d'agenda i va delegar la seua representació en Toni Ferré.