Tortosa promociona la ciutat, la Festa del Renaixement i les Terres de l'Ebre a Avinyó

Ho farà a través de l'exposició fotogràfica 'Tortosa i les Terres de l'Ebre. L'esplendor d'una època, d'un riu i d'un territori'

Redacció
03 de març del 2017
Actualitzat a les 14:54h
Un dels emplaçaments que apareix a l'exposició fotogràfica 'Tortosa i les Terres de l'Ebre. L'esplendor d'una època, d'un riu i d'un territori'.
Un dels emplaçaments que apareix a l'exposició fotogràfica 'Tortosa i les Terres de l'Ebre. L'esplendor d'una època, d'un riu i d'un territori'. | Ajuntament de Tortosa
La ciutat francesa d'Avinyó, municipi agermanat amb Tortosa, inaugura este divendres l'exposició Tortosa i les Terres de l'Ebre. L'esplendor d'una època, d'un riu i d'un territori, amb imatges de gran format que evoquen l'important llegat renaixentista de Tortosa, la navegació fluvial pel riu Ebre i el patrimoni dels parcs naturals del Delta de l'Ebre i dels Ports units per la Via Verda de la Val de Safan.

Es tracta d'una iniciativa de promoció dels recursos turístics de la ciutat i del territori que ja s'ha pogut veure abans a Barcelona, Tarragona, Girona, Madrid, Córdova, Morella i Le Puy, entre d'altres, i que ara arriba Avinyó, on s'hi estarà fins al 15 de març, segons ha informat el consistori tortosí en un comunicat. L'acte d'inauguració, que tindrà lloc este divendres la tarda a l'Ajuntament d'Avinyó, estarà presidit per l'alcaldessa del municipi, Cécile Helle, i l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, que s'ha desplaçat a la ciutat francesa acompanyat dels regidors de Festes, Domingo Tomàs, i d'Agermanaments, Cristina Girón. L'exposició s'emmarca dins de les accions de promoció turística que fa Tortosa i, en este cas, coincidint amb el 50è aniversari de l'agermanament amb Avinyó.

L'exposició fotogràfica, que està finançada per l'Ajuntament de Tortosa, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Tarragona i està formada per imatges del fotògraf Òscar Lanau, està estructurada en tres eixos: les imatges de l'eix temàtic corresponent al Renaixement evoquen escenes quotidianes en espais emblemàtics de Tortosa com els Reials Col·legis, el passeig de Ronda, la Catedral, el Museu, el Call Jueu, el Portal del Romeu, els Jardins del Príncep o el Centre d'Interpretació del Renaixement.

Este mateix àmbit també s'il·lustra amb imatges del llegat renaixentista a la resta de les Terres de l'Ebre. Un segon eix, dedicat al riu Ebre i la navegació fluvial, inclou activitats d'oci aquàtic al riu. Finalment, el tercer àmbit anomenat Dels Ports al delta de l'Ebre per la Via Verda de la Val de Safan dedica el seu contingut a mostrar la natura dels dos parcs naturals de les nostres terres, la via verda en els seus diferents trams i la possibilitat de realitzar diferents activitats esportives en este marc natural. La informació dels panells està en quatre idiomes —català, castellà, anglès i francès—, té un codi QR que redirigix l'usuari a un espai web relacionat amb la imatge i incorpora més material promocional.