Arriba la IV Nit de la Llengua al Món Digital a les Terres de l'Ebre

Se celebrarà divendres, 10 de març, de les 18 a 23 hores, a la Biblioteca Marcel·lí Domingo

Cartell de la IV Nit de la Llengua al Món Digital - Viquimarató.
Cartell de la IV Nit de la Llengua al Món Digital - Viquimarató. | Cedida
Redacció
02 de març del 2017
Actualitzat a les 19:26h
Tortosa acull, el 10 de març, la IV Nit de la Llengua al Món Digital. A les Terres de l'Ebre, l'acte s'organitza conjuntament amb la Biblioteca Marcel·lí Domingo, amb la col·laboració de l'Escola Oficial d'Idiomes a Tortosa, la Universitat Rovira i Virgili (URV), a través de l'Antena Cultural de la URV a Tortosa, el Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre, l'Institut Ramon Muntaner, l'Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial de les Terres de l'Ebre (IPCITE) i la UOC Tortosa, segons ha informat la Comissió per la Llengua de les Terres de l'Ebre en un comunicat.

La Viquimarató, la Nit de la Llengua al Món Digital, és una activitat organitzada anualment per Amical Wikimedia i la Direcció General de Política Lingüística (DGPL), en què un grup de voluntaris es troben físicament en un lloc —sovint una biblioteca— per ampliar al màxim possible un article o una temàtica determinada de l'enciclopèdia. Al mateix temps, esta Viquimarató servirà d'introducció a la Viquipèdia per a aquells assistents que encara no estiguen avesats al seu funcionament.

La col·laboració dels voluntaris viquipedistes consistirà en la traducció a diferents llengües d'articles existents sobre la llengua catalana amb continguts generals i la introducció de continguts nous relacionats amb el cinema en català o amb altres temes a proposta dels voluntaris.  

Es tractarà, doncs, de completar i millorar articles de la Viquipèdia en català que recullen informació sobre pel·lícules disponibles en llengua catalana, tant si es tracta de doblatge com subtitulació o produïdes directament en català, de redactar articles nous a proposta dels mateixos viquipedistes i també de traduir articles de qualitat sobre el català a diverses versions de la Viquipèdia de les principals llengües del món.