El Consell de la Ribera d'Ebre destinarà 1,25 milions del fons FEDER a impulsar turísticament el GR-99

El projecte, amb actuacions en set municipis, preveu la millora de diversos trams del sender, la instal·lació de punts d'informació turística o millores en la façana fluvial

Redacció
01 de març del 2017
Actualitzat a les 18:10h
Els recursos s'invertiran des de la creació de nous punts d'informació turística fins a l'adequació de trams del mateix sender general.
Els recursos s'invertiran des de la creació de nous punts d'informació turística fins a l'adequació de trams del mateix sender general. | Europa Press
El Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre ha aprovat un projecte per destinar 1,25 milions d'euros d'un ajut del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a la valorització, rehabilitació i promoció turística del patrimoni natural, cultural i històric al llarg del GR-99, o camí natural de l'Ebre, sender que transcorre paral·lel al curs fluvial, segons ha informat l'ens en un comunicat.

Els recursos, dins de la convocatòria entre els anys 2017 i 2020, s'invertiran en projectes que confluisquen en este objectiu: des de la creació de nous punts d'informació turística fins a l'adequació de trams del mateix sender general i d'altres camins que el connecten amb punts d'interès, així com millores en la façana fluvial o la construcció de passarel·les de vianants. Riba-roja d'Ebre, Ascó, Vinebre, la Torre de l'Espanyol, Móra d'Ebre, Móra la Nova i Miravet, seran els municipis directament beneficiats pel projecte.

"Fem que este actiu turístic sigue més atractiu per als visitants i, a la vegada aconseguim consolidar el nostre patrimoni i la façana fluvial", ha subratllat la presidenta del Consell, Gemma Carim, tot assegurant que "tot el projecte de dinamització econòmica" de l'organisme "treballa en la mateixa direcció" a l'hora de potenciar este GR-99 i convertir-lo en un "referent" del turisme actiu, de natura i cultura en l'àmbit del senderisme i el cicloturisme.

Interès per llogar una nau al Molló
D'altra banda, el ple de l'ens que va aprovar este projecte dimarts a la nit va donar també llum verda al plec de clàusules per licitar l'arrendament amb opció de compra d'una nau del carrer Emprenedors, al polígon del Molló, entre Móra la Nova i Tivissa, i que és propietat del Consell Comarcal.

L'import de l'arrendament és de poc més de 6.000 euros mensuals —sense IVA— i tindrà durant el primer any una bonificació del 50%. El lloguer es fixarà per un període de 10 anys, amb una opció de compra per 1.017.000 euros a partir del setè any. Segons ha avançat Carim, diverses empreses que volen destinar l'equipament a activitats de "tractament de residus" s'han interessat ja per esta oferta.