Intervenen material per fabricar explosius en una casa de la Sénia

Les substàncies pertanyien a un home que, presumptament, tindria problemes de salut mental | Els Mossos descarten que pretengués provocar alguna explosió o atemptat i també descarten “totalment” motivacions d’arrel jihadista.

S.C.
01 de març del 2017
Actualitzat a la 13:49h
Efectius del TEDAX van participar en l'operatiu.
Efectius del TEDAX van participar en l'operatiu. | TV3
Els Mossos d’Esquadra van practicar entre dilluns al vespre i dimarts pel matí un escorcoll en una casa de la Sénia en el qual hi van trobar material explosiu pertanyent a un veí del municipi de 49 anys que havia elaborat acetilur de plata, un compost inorgànic explosiu sensible als cops i la calor, molt inestable i que serveix per fer detonacions.

Segons ha informat la policia catalana, durant l’operatiu es va trobar nombroses botelles de gas blau, utilitzat en la recàrrega d’encenedors. De fet, se sospita que en últims dies havia adquirit fins a 70 botelles d’este gas. Durant l’escorcoll també es va trobar informació sobre fabricació d’explosius, apunts de química i material pirotècnic. Agents del TEDAX van fer explotar el material en uns terrenys propers.

Malgrat el material intervingut, els Mossos descarten que l’home pretengués provocar alguna explosió o atemptat i també descarten “totalment” motivacions d’arrel jihadista. De fet, tots els indicis apunten que l’home, conegut al municipi per la seua afició a la pirotècnia, patia problemes de salut mental, per la qual cosa es va activar el Servei d’Emergències Mèdiques en l’operatiu. De moment, el veí ha ingressat en un hospital psiquiàtric.