Ercros multiplica per 6 els seus beneficis durant el 2016

La companyia química afronta este 2017 el tancament de la línia de clor a Flix

Redacció
28 de febrer del 2017
Actualitzat a les 11:20h
La fàbrica d'Ercros a Flix. Imatge d'arxiu.
La fàbrica d'Ercros a Flix. Imatge d'arxiu. | ACN
El resultat d'Ercros el 2016 dona un benefici de 45,16 milions d'euros, més de sis vegades l'obtingut el 2015 i equivalent a un increment de 37,92 milions d'euros.

Segons exposa la química en una nota de premsa, este resultat ha estat possible gràcies a "la reducció de costos fixos i les millores de la productivitat" implementades per la companyia en els últims exercicis, "que han permès aprofitar la recuperació econòmica i la favorable conjuntura de preus de les energies i dels principals aprovisionaments". 

Vistos els resultats, el consell d'administració ha acordat dur a terme, per primera vegada en la història d'Ercros, un pla de retribució a l'accionista que consisteix en: un programa de recompra d'accions pròpies, per un import màxim de 9 milions d'euros sempre que el nombre d'accions comprades no excedisca el 5% del capital social, per a la seua amortització previ acord de la pròxima junta general ordinària; i proposar a la junta general ordinària el pagament d'un dividend amb càrrec als beneficis de 2016 de 4 cèntims d'euro per acció, equivalent al 10,2% del benefici.

Ercros estima que el 2017 mantindrà un nivell d'activitat similar al de 2016. El previsible manteniment, o fins i tot revaloració, del dòlar seguirà afavorint el resultat de la companyia. Pel que fa als costos, 2017 s'albira amb més incertesa vistos l'augment de preu que a l'inici del present exercici s'està produint tant en les principals matèries primeres com en l'electricitat i el gas natural. 

El principal risc que Ercros ha d'afrontar el 2017 és el derivat de la parada i desmantellament de les plantes de producció de clor que operen amb tecnologia de mercuri, com és el cas de Flix, i la simultània posada en servei de l'ampliació de les instal·lacions amb tecnologia de membrana. Ercros registrarà el 2017 la provisió necessària per fer front als costos de reestructuració, desmantellament i remediació derivats d'este tancament de plantes, segons afirma l'empresa.