L'Ajuntament de l'Ampolla millora dos carreteres locals

S'urbanitza l'encreuament dels camins de la Bassa de Fornós i del Camp de Futbol i també s'adequa un tram de la carretera de Cap Roig | Les actuacions tenen l'objectiu d'afavorir la seguretat viària de les vies

Redacció
27 de febrer del 2017
Actualitzat a les 16:07h
Treballs de millora de la carretera de Cap Roig en el seu pas pel barranc del Baconé, a l'Ampolla.
Treballs de millora de la carretera de Cap Roig en el seu pas pel barranc del Baconé, a l'Ampolla. | Cedida
L'Ajuntament de l'Ampolla ha iniciat dos actuacions paral·leles en dos punts diferents de la localitat amb l'objectiu de millorar les carreteres municipals per fer-les més segures tant per als vehicles que hi circulen com per als vianants que les freqüenten, segons ha informat el consistori en un comunicat. 

D'una banda, s'ha adjudicat a l'empresa Obres Vent i Sol 2010 S.L. el projecte d'urbanització de l'encreuament dels camins de la Bassa de Fornós i del Camp de Futbol municipal. Les obres consistixen en la construcció d'una illeta al mig de l'encreuament de les vies, donant prioritat a la circulació que prové des de la carretera de la Bassa de Fornós; la instal·lació de senyalització vertical nova; la implantació d'un pas de vianants, i la renovació de l'aglomerat asfàltic.

L'actuació, que té un cost de 17.495 euros (més IVA), té com a objectiu millorar la seguretat viària en l'encreuament dels tres camins que concorren en este punt. Està previst que els treballs estiguen enllestits la segona setmana del mes de març.

D'altra banda, el consistori ampollero també està executant diverses actuacions a la carretera de Cap Roig en el seu pas pel barranc del Baconé. En primer lloc, es prolonga la vorera que discorre entre l'inici de la carretera de Cap Roig al barri de Sant Joan fins al carrer Bassa de les Olles de la urbanització del Baconé, i a més, al llarg de la voravia es construix un mur de formigó vertical com a protecció dels transeünts. També es formigona la carretera en el tram del barranc del Baconé i es millora l'aglomerat asfàltic de la pujada i la baixada de la carretera de Cap Roig en este mateix tram.

Les obres, que està previst que es finalitzen a principis del mes de març i les quals tenen un pressupost de 40.051 euros (més IVA), han estat adjudicades a l'empresa Auxiliar de Firmes i Carreteras S.A. (AFICSA), i s'ha designat el tècnic municipal Lluís Rodríguez com a director i coordinador de l'obra. Els treballs milloraran les condicions del ferm de la carretera, afavoriran la seguretat i la comoditat en la conducció i també el trànsit de vianants per esta zona.
 

Les obres d'urbanització de l'encreuament dels camins de la Bassa de Fornós i del Camp de Futbol municipal, a l'Ampolla. Foto: Cedida