Trens Dignes convoca un acte de protesta a l’estació de Móra la Nova, dissabte vinent

La plataforma celebra quatre anys amb el repte de futur d'aconseguir l'ATM a les Terres de l'Ebre i fa un balanç positiu de la seua tasca

Membres de la Plataforma Trens Dignes, este dissabte al mercat municipal de Tortosa.
Membres de la Plataforma Trens Dignes, este dissabte al mercat municipal de Tortosa. | ACN
ACN
26 de febrer del 2017
Actualitzat a les 9:57h
La Plataforma Trens Dignes convoca per dissabte vinent un acte de protesta a l’estació de Móra la Nova per posar de nou atenció sobre les mancances de la línia R-15, “la més damnificada de les Terres de l’Ebre”, segons la portaveu Montse Castellà. A més de reclamar millores a n’esta línia, que suporta molt trànsit de mercaderies però “hauria de tindre més cura dels usuaris”, segons Trens Dignes, també demanaran la reobertura d’estacions, com precisament la de Móra la Nova però també la d’Ulldecona, així com noves freqüències. La plataforma ha celebrat este dissabte el seu quart aniversari amb el repte de futur fixat: aconseguir la creació de l'Autoritat Territorial de Mobilitat (ATM) de les Terres de l'Ebre.

La portaveu del moviment, Montse Castellà, ha reclamat al Govern que accelere els processos per crear l'organisme al territori i que permeta la "intermodalitat real de millorar els trens, les freqüències, les tarifes" i també millorar la coordinació amb els autobusos. En un acte al Mercat Municipal de Tortosa, Trens Dignes ha fet un balanç positiu del recorregut de les seues reivindicacions perquè considera que han aconseguit "posar a primera pàgina política i mediàtica" el conflicte, haver conscienciat els usuaris, la rebaixa de tarifes, noves freqüències i, entre altres fites, que l'Euromed "s'ature a l'Ebre després de vint anys passant de llarg", segons Castellà.

La plataforma reclama la creació de l'ATM al territori perquè "a escala de serveis no es pot fer res més que no siga a través de l'organisme". Amb l'ATM, Trens Dignes voldria millorar freqüències i la coordinació amb els autobusos a les Terres de l'Ebre, de manera que el transport per carretera siga capil·lar i la mobilitat amb trens, troncal.

En l'acte de celebració dels quatre anys, Castellà ha assegurat que sempre han sentit el suport dels ciutadans i ha desitjat que aviat hagen de celebrar una festa de dissolució de la plataforma perquè significaria que els problemes amb la mobilitat al territori ja s'han solucionat.