El PSC d'Amposta demana la reforma de l'impost de la plusvàlua

El grup municipal socialista presentarà una moció al proper Ple en què s'insta al govern espanyol a fer les adaptacions necessàries | També presentarà una moció en contra de les pràctiques abusives de les empreses del sector elèctric

Redacció
24 de febrer del 2017
Actualitzat a les 16:57h
El portaveu socialista Francesc Miró, en una foto d'arxiu.
El portaveu socialista Francesc Miró, en una foto d'arxiu. | Eva Mascarell
El grup municipal socialista a l'Ajuntament d'Amposta presentarà una moció al proper Ple en què s'insta al govern de l'Estat espanyol a fer les adaptacions necessàries de l'impost de plusvàlua a fi i efecte d'evitar l'aplicació automàtica del mateix en el supòsit que no s'haja produït l'increment de valor dels terrenys objecte de l'impost, segons ha informat el grup municipal del PSC en un comunicat.

El portaveu socialista Francesc Miró ha justificat esta moció al Ple adduint que "no pot ser que la gent pague un impost per haver venut el seu terreny si realment no s'ha produït un guany en la venda. Actualment es paga pel sol fet d'haver-lo mantingut, el titular, en el seu patrimoni durant un interval temporal". Un impost que s'ha de recordar que està regulat pel propi Ajuntament i que a Amposta està en la part alta del màxim permès per la llei d'hisendes locals.

Així mateix, el regidor del PSC defensa establir mecanismes que permeten atendre les reclamacions dels contribuents de la manera més eficaç possible posant en marxa fórmules que eviten la judicialització dels procediments. "Hem d'estar al costat dels ampostins i ampostines i facilitar-los la feina a fer en el cas que presenten reclamacions per un cobrament indegut, a la vista de la sentència del Tribunal Constitucional".

D'altra banda, el PSC també presentarà al Ple una moció en contra de les pràctiques abusives de les empreses del sector elèctric, instant a les companyies a signar de manera immediata el conveni elaborat per les institucions locals i la Generalitat per tal d'evitar els talls de subministrament a les famílies vulnerables.

Així mateix, la moció demana la modernització de les instal·lacions elèctriques a Amposta. Un pla d'inversions per a la retirada dels pals que existixen en molts carrers de la ciutat i que no complixen la llei d'accessibilitat.

Finalment, Miró ha demanat a l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, i al seu equip de govern "que es posen les piles per resoldre els problemes reals i diaris dels veïns d'Amposta. Crec que cada cop és més evident que la ciutat necessita un canvi en les maneres de fer, en les prioritats i en l'imprescindible accés dels ciutadans en la gestió municipal. El que tenim ara s'està demostrant més aviat que és un recanvi. Els socialistes reiterem el nostre compromís de treballar sense descans per defensar les reivindicacions que ens arriben dels ampostins i ampostines a peu de carrer", ha conclòs.