Costes invertirà 1,4 MEUR a la costa tarragonina i ebrenca per reparar els efectes dels temporals

Els treballs començaran este mes de març

Afectacions del temporal al litoral canareu.
Afectacions del temporal al litoral canareu. | Cedida
Redacció
24 de febrer del 2017
Actualitzat a la 13:30h
El Servei Provincial de Costes a Tarragona, depenent del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient ha realitzat  durant les darreres setmanes un balanç dels danys produïts a diversos municipis de la costa tarragonina i de les Terres de l’Ebre arran dels temporals dels passat dies 16 al 22 de gener de 2017.
 
Arran d'estos informes, el Govern espanyol ha aprovat una dotació econòmica per a dur a terme obres d’emergència regulades per la Resolució d’1 de febrer de 2017.  La quantitat que s’invertirà és de 1.399.346,49 euros repartits segons les necessitats de cada municipi, per pal·liar els danys a Cunit, Calafell, El Vendrell, Roda de Berà, Creixell, Torredembarra, Altafulla, Tarragona, Vila-seca, Salou, Cambrils, Mont-roig del Camp, l’Hospitalet de l’Infant, L’Ametlla de Mar, el Perelló, l’Ampolla, Deltebre, Sant Carles de la Ràpita, i Alcanar. La inversió inclou també un seguiment ambiental i control de qualitat.  Les diverses intervencions arrancaran este mes de març.
 
Els treballs que es portaran a terme són, en línies generals, els següents: es reposarà el dèficit sedimentari a les platges on més ha incidit el temporal mitjançant la  redistribució de la sorra que s’ha erosionat a unes zones i s’ha depositat a altres. També es faran treballs per estendre i anivellar les platges, de la sorra o grava natural transvasada o aportada. El propòsit es que la platja estiga en perfecte estat per a ús i gaudi del públic d’acord amb els principis de la vigent Llei de Costes i Reglament que ho desenvolupa.
 
D¡altra banda, es reposarà el dèficit sedimentari de les platges mitjançant l’aportació de sorra de cantera tipus “sauló” tant sols a les platges que ja tenen “sauló”, com són les rieres i els barrancs de la zona entre Tarragona i L’Hospitalet de l’Infant.
 
Pel que fa a l’accessibilitat a les platges i cales, es reposaran els accessos de vianants, rampes, passarel·les, i també es repararan les esculleres mogudes i desplaçades.