La Diputació completa els treballs de condicionament de la carretera entre Amposta i Els Muntells

Les obres de la segona fase, que van entrar en servei abans d’este estiu passat, van suposar una inversió de 1.456.159 euros

Visita a les obres.
Visita a les obres. | Cedida
Redacció
24 de febrer del 2017
Actualitzat a la 13:15h
La Diputació de Tarragona ha enllestit els treballs de condicionament de la carretera TV-3405 entre Amposta i Els Muntells. Els treballs s’han executat en dues fases, que ha permès arranjar un total de sis quilòmetres de carretera, amb una inversió global propera als 3 milions d’euros.

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, i l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, van realitzar este dimecres una visita per comprovar com l’entrada en funcionament ha donat plena resposta als objectius d’estes obres. L'actuació ha permès dotar de més seguretat a la via, facilitar un millor accés per als usuaris dels equipaments turístics i de la platja, i també millorar la mobilitat del trànsit en general, i el de camions de mercaderies que operen a la zona, en particular.

Les obres de la segona fase, que van entrar en servei abans d’este estiu passat, van suposar una inversió de 1.456.159 euros. La millora de la seguretat s’ha fet possible eixamplant la carretera de 5,5 metres a 8 metres, amb una barrera de seguretat com a element de contenció per evitar caigudes al canal i la millora dels accessos. A més, s’ha realitzat la urbanització de l’últim tram que confronta amb la urbanització dels Eucaliptus i el Càmping amb la construcció d’una rotonda a l’accés de la urbanització i la construcció de voreres que serveix per pacificar el trànsit i donar seguretat al trànsit de vianants, molt important a l’estiu en aquesta zona.

Durant l’execució de l’obra hi ha hagut la col·laboració amb la Comunitat de Regants i l’Ajuntament d’Amposta i també amb els propietaris afectats.

La carretera TV-3405 d’Amposta als Muntells és una de les carreteres de penetració a l’interior del Delta de l’Ebre dóna accés al municipi de Sant Jaume d’Enveja i al nucli urbà dels Muntells  i a la urbanització  i càmping dels Eucaliptus. A més, constitueix l’accés principal a les platges  i com a via de sortida de tota la producció agrícola de la zona, amb un trànsit d’una certa importància especialment  a l’estiu.