La Ràpita acollirà la primera cursa d'orientació Rogaine Serra del Montsià

Se celebrarà el 5 de març i està organitzada pel Centre Excursionista La Foradada | Es durà a terme coincidint amb el IXè Canicròs de La Ràpita i la Cursa Infantil

Presentació de la cursa.
Presentació de la cursa. | Cedida
Redacció
23 de febrer del 2017
Actualitzat a les 12:47h
La Ràpita acollirà el proper diumenge 5 de març la primera edició de la Rogaine Serra del Montsià, la primera cursa d’orientació que se celebra al territori, organitzada pel Centre Excursionista La Foradada amb la col·laboració de la regidoria d’Esports de l’Ajuntament de La Ràpita.

Els corredors hauran de participar en equips de 2 a 5 persones aconseguint el màxim de punts en un temps límit de tres hores. Esta novedosa prova es durà a terme coincidint amb el IXè Canicròs de La Ràpita i la Cursa Infantil. La regidora d’Esports, Àngela Reverté, l’encarregat de la I Rogaine Serra del Montsià, Albert Reverté, i el director de cursa, Joan Zaragoza, han presentat este dimecres les proves en una roda de premsa. 

La I Rogaine Serra del Montsià substitueix enguany l’habitual prova del Circuit de Curses de Muntanya. “El calendari del Circuit estava molt atapeït, i algunes curses vam decidir descansar enguany, i en el nostre cas, vam veure adient proposar una competició molt novedosa a les nostres terres, únic a la zona per les seues característiques, i que guanya adeptes arreu del món, com és una cursa d’orientació per muntanya”, ha explicat Joan Zaragoza.

Els participants, que competeixen en equips, disposaran d’un mapa que se’ls entregarà 15 minuts abans de la sortida, on apareixen marcades les 30 fites que l’organització distribuirà per un territori d’uns 10 quilòmetres quadrats a la Serra del Montsià. Les fites, tal com quedarà senyalitzat al mapa, tenen diferents puntuacions –entre 3 i 9 punts-, en funció de la dificultat tècnica i distància per arribar-hi. “En el cas de les curses d’orientació és molt important l’estratègia que tinga cada equip, i no només importa la velocitat, i a més són molt adaptables a tot tipus de públic, de manera que la condició física no és el factor determinant que et puga excloure de la prova”.

La Rogaine començarà a les 10 del matí i els equips interessats a participar-hi tenen fins al proper diumenge 26 de febrer per inscriure’s. De moment, hi ha més d’una vintena d’equips inscrits, amb mig centenar de participants.  Les inscripcions per al Canicròs,  acaben el 2 de març, i per participar a la Cursa infantil hi ha temps fins al mateix dia.

Podeu trobar més informació de la cursa d’orientació al web rogaineserramontsia.blogspot.com.es i al Facebook Rogaine Serra de Montsià.