Quin temps farà per Carnaval?

Les temperatures continuaran molt altes per l'època, amb màximes que el Dijous Gras poden fregar els 25 ºC | La situació canviarà amb el canvi de mes i el Dimecres de Cendra tornarà l'ambient hivernal

Foto d'arxiu d'un Carnaval.
Foto d'arxiu d'un Carnaval. | Adrià Costa
Redacció
22 de febrer del 2017
Actualitzat a les 17:08h
El febrer del 2017 serà recordat com un mes pràcticament primaveral. I el Carnaval no en serà una excepció. Després d'un dimecres amb màximes que en molts punts del país han superat els 20 ºC, demà dijous les temperatures tocaran sostre. Concretament, qui vulgue celebrar el Dijous Gras —l'inici oficial de les celebracions carnavalesques— ho podrà fer amb màniga curta i és que en algunes localitats es poden arribar a fregar els 25 ºC.

El pas d'un front esquifit farà rebaixar lleugerament les temperatures el divendres. Igualment, l'ambient serà molt suau i no s'esperen precipitacions en tot el cap de setmana amb màximes entre els 15 i els 20 ºC a la pràctica totalitat de Catalunya.

Tanmateix, l'hivern astronòmic encara no ha acabat. I això es notarà amb el canvi de mes. El proper 1 de març, coincidint amb el Dimecres de Cendra, una entrada d'aire fred podria afectar Catalunya. Malgrat que en cap cas s'esperen temperatures extremes, el contrast serà notable i l'ambient serà hivernal. Caldrà veure si tot plegat vindrà acompanyat d'inestabilitat i és que encara queden molts dies.