El nou edifici de la Generalitat a Tortosa tindrà una Oficina d'Atenció Ciutadana per centralitzar tots els tràmits

Les Terres de l'Ebre seran la segona seu corporativa i multidepartamental del Govern després de l'experiència de Girona | Pallarès anuncia que a partir de l'1 d'abril, el CAP de l'Aldea tornarà a recuperar l'atenció continuada

Redacció
21 de febrer del 2017
Actualitzat a les 18:28h
Reunió ordinària del Consell de Direcció de l'Administració Territorial del Govern a les Terres de l'Ebre.
Reunió ordinària del Consell de Direcció de l'Administració Territorial del Govern a les Terres de l'Ebre. | Cedida
El nou edifici de la Generalitat que el Govern està acabant de construir a Tortosa tindrà una Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) on se centralitzaran tots els tràmits. El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, ha explicat que es vol agilitzar al màxim tots els tràmits que el ciutadà necessita fer a qualsevol departament de la Generalitat. "Ens basarem en l'experiència que ha funcionat, i molt bé, a Girona", ha explicat. "És un nou concepte que suposa una gestió integral", ha afegit.

Esta OAC comptarà amb funcionariat preparat per atendre qualsevol tipus de consulta a l'Administració. Este model permet atendre els serveis i tràmits de tots els departaments de la Generalitat amb l'objectiu d'oferir un servei eficient i integrat als ciutadans. La primera oficina d'este tipus es va implantar a Girona al 2010 coincidint amb la posada en funcionament del nou edifici de la Generalitat.

El nou edifici 'Generalitat', com l'han batejat, estarà acabat en poques setmanes i està previst que al juny ja puguen entrar a treballar els primers funcionaris, d'un total d'aproximadament 200 que es traslladaran de les diferents seus dels departaments de la Generalitat. Amb la posada en marxa de la nova seu de les delegacions, el Govern reduirà la seua despesa al territori. Malgrat que el delegat Xavier Pallarès encara no l'ha quantificat ja ha avisat que serà molt notable. "No només és en lloguers, sinó en parc mòbil, en equips informàtics, en neteja...", ha manifestat.

D'altra banda, durant la reunió del consell de direcció de l'Administració de la Generalitat a l'Ebre, Pallarès també ha explicat que el departament de Justícia ja ha iniciat les obres de la coberta i teulada dels actuals jutjats per un import de 360.000 euros. També ha anunciat que, a partir de l'1 d'abril, el CAP de l'Aldea tornarà a recuperar l'atenció continuada i, per tant, estarà obert per les nits.