Paüls instal·la un desfibril·lador extern automàtic a la façana de l'Ajuntament

El proper dissabte, 11 de març, es realitzarà una xerrada divulgativa sobre l'ús de l'aparell

El desfibril·lador extern automàtic (DEA) instal·lat a la façana de l'Ajuntament de Paüls.
El desfibril·lador extern automàtic (DEA) instal·lat a la façana de l'Ajuntament de Paüls. | Cedida
Redacció
21 de febrer del 2017
Actualitzat a les 17:24h
L'Ajuntament de Paüls ha instal·lat este dimarts al municipi un desfibril·lador extern automàtic (DEA) per poder atendre al moment qualsevol persona que tingue una aturada cardíaca o certes arítmies cardíaques greus que poguessen posar en perill la seua vida. Este aparell, molt senzill d'utilitzar, genera una descàrrega elèctrica que aplicada abans dels 10 minuts de l'aturada cardiorespiratòria pot reactivar la funció cardíaca, segons ha informat el consistori en un comunicat.

L'alcalde de Paüls, Enric Adell, ha explicat que l'adquisició del DEA "era una prioritat del govern municipal perquè son un municipi allunyat del centre hospitalari de referència, i a més la localitat ha patit molt les retallades sanitàries". L'objectiu era "convertir Paüls en una localitat cardioprotegida i avui ja és una realitat, cosa que els fa estar molt contents perquè és un avanç molt important per al benestar de tota la ciutadania", comenta el batlle.

El desfibril·lador s'ha instal·lat a la façana de l'Ajuntament, ja que "és un lloc molt concorregut i de fàcil accés per poder donar resposta immediata en cas d'una emergència per aturada cardíaca i també perquè es troba en el recinte on se celebren les principals festes del municipi", afegixen.

L'Ajuntament de Paüls considera que és important conèixer el funcionament d'este aparell, tot i ser molt senzill, i per això el passat cap de setmana ja va organitzar un curs formatiu del DEA, i dissabte, 11 de març, a les 18 hores al casal municipal es realitzarà una xerrada divulgativa sobre el protocol que cal seguir en cas de mort sobtada i sobre tècniques de reanimació i ús del desfibril·lador.

Adell ha fet una crida a la ciutadania a tenir la màxima implicació en este projecte i a tenir cura d'este nou aparell "perquè entre tots es pot salvar una vida". L'alcalde de Paüls també ha remarcat que "tot i que el context econòmic és complicat, des del govern municipal es seguix apostant per impulsar millores que afecten el dia a dia i milloren la salut dels veïns. Ara també s'ha construït un aixopluc davant del consultori mèdic", ha conclòs.