'Tots dansen a Tortosa' apropa el llenguatge de la dansa al públic més jove

Al final del procés, es realitzaran dos representacions de la coreografia practicada, amb la participació de 80 alumnes

Redacció
17 de febrer del 2017
Actualitzat a les 17:10h
Presentació del projecte 'Tots dansen a Tortosa' al Teatre Auditori Felip Pedrell de Tortosa.
Presentació del projecte 'Tots dansen a Tortosa' al Teatre Auditori Felip Pedrell de Tortosa. | Ajuntament de Tortosa
Les ciutats d'Olot, Granollers, Mataró, Vilanova i la Geltrú, Sant Cugat del Vallès, Manresa i Tortosa, integrants de la Xarxa Transversal, participaran en una iniciativa del Mercat de les Flors de Barcelona i de la mateixa Xarxa Transversal per apropar el llenguatge del moviment i la dansa contemporània al públic més jove, un projecte que ara arribarà a bona part del territori català després de desenvolupar-se durant anys a la ciutat de Barcelona, segons ha informat l'Ajuntament de Tortosa.

El projecte Tots dansen —que compta amb la col·laboració de l'Institut del Teatre i de l'Institut d'Educació de Barcelona— contempla que el coreògraf que guanya cada any el concurs convocat pel Mercat de les Flors per al Tot Dansa Barcelona sigue l'encarregat de traslladar la seua proposta coreogràfica a les ciutats de la xarxa. En esta ocasió, serà el ballarí i coreògraf Ramón Baeza qui portarà endavant el projecte enguany. Baeza, codirector de la companyia Increpación Danza, formarà als professors dels instituts de Secundària perquè estos, per la seua part, traslladen estos coneixements i formació als seus alumnes.

A Tortosa, les professores de l'Institut-Escola Daniel Mangrané de Jesús, conjuntament amb la formadora local, la ballarina i actriu de l'Escola Municipal de Teatre de Tortosa i integrant de la companyia Lo Tat, Marta Viladrich, treballaran amb els alumnes de 1r i 3r d'ESO del Daniel Mangrané. Al final del procés, es realitzaran dos representacions de la coreografia practicada, amb la participació de 80 alumnes, el dia 11 de maig, al matí per a la resta dels seus companys del centre i a la tarda pel públic en general.

La regidora de Cultura de l'Ajuntament de Tortosa, Dolors Queralt, acompanyada per Baeza i Viladrich, Beatriz Calero, coordinadora de la Xarxa Transversal, i les professores de l'Institut Daniel Mangrané que treballaran amb l'alumnat, ha presentat este projecte al Teatre Auditori Felip Pedrell, en una prèvia a la que han assistit els alumnes participants per escoltar una xerrada del ballarí i conferenciant Toni Jodar, i la projecció d'un breu vídeo introductori a l'activitat.