Dos detinguts a l'àrea de servei del Baix Ebre de l'AP-7 amb bosses plenes de càpsules de cascall

Agents de la Guàrdia Civil aturen un cotxe en un control i troben al maleter la substància, a partir de la qual s'elabora l'heroïna i la morfina

D'estes càpsules de cascall de la varietat Nigrum s'extreu una substància considerada molt tòxica.
D'estes càpsules de cascall de la varietat Nigrum s'extreu una substància considerada molt tòxica. | Guàrdia Civil
Redacció
17 de febrer del 2017
Actualitzat a les 18:20h
Efectius de la Guàrdia Civil de Ametlla de Mar han confiscat 25 quilos de capsulas de cascall (Pavaer somniferum) a l'interior del maleter d'un vehicle al qual van aturar en un control a l’àrea de servei del Baix Ebre de l’AP-7, quan es dirigia a Barcelona. Així mateix han detingut als dos ocupants per un suposat delicte de tràfic de drogues.

Arran dels controls efectuats en relació amb el contraban i els impostos especials, la setmana passada els agents van interceptar el vehicle, que havia aixecat les seues sospites per les maniobres que efectuava en apropar-se al control, per la qual cosa el van aturar i van identificar els ocupants. Com que semblaven nerviosos, segons la nota de la Guàrdia Civil, van registrar el cotxe, i al maleter van localitzar tres bosses grans que guardaven càpsules de cascall. Este producte, una vegada assecat, es processa per extreure alcaloides com la morfina, la codeína i la tebaína, una substància considerada molt tòxica, amb els quals es fabriquen medicaments. En ser catalogat com a estupefaent, està sotmés a un rigorós control del Ministeri de Sanitat.

Els ocupants del vehicle de 38 i 50 anys d'edat, de nacionalitat hindú, van ser detinguts com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i van ser posats a disposició del Jutjat en funcions de guàrdia d'Amposta, qui ha decretat llibertat amb càrrecs per a tots dos.