El port de l'Ametlla de Mar tindrà noves zones de passeig i pantalans per a les empreses nàutiques

És una actuació que compta amb prop de 420.000 euros de pressupost –actualment en licitació– i està inclosa dins el Pla d'Inversions 2014-2017 de Ports de la Generalitat

Redacció
16 de febrer del 2017
Actualitzat a les 17:00h
L'Ametla de Mar des de les aigües del seu port pesquer.
L'Ametla de Mar des de les aigües del seu port pesquer. | Sofia Cabanes
El moll de ribera del port de l’Ametlla de Mar –situat davant l’antiga Confraria de Pescadors- serà remodelat per tal que s’hi puguen ubicar empreses nàutiques i donar així impuls econòmic al sector. És una actuació que compta amb prop de 420.000 euros de pressupost –actualment en licitació– i està inclosa dins el Pla d'Inversions 2014-2017 de Ports de la Generalitat. El nou front marítim comptarà amb la construcció de dos pantalans flotants, que es dotaran de serveis d'aigua i electricitat.

Un dels pantalans estarà situat al moll de ribera per acollir les embarcacions turístiques de lloguer i l'altre al moll de pesca per acollir embarcacions pesqueres, on s'hi traslladaran les barques d'arts menors. En l'espai que es destinarà a les empreses de turisme nàutic podran estar amarrats xàrters o catamarans, embarcacions de vela llatina o per fer submarinisme, així com motos d'aigua, entre altres.

Les obres inclouran la urbanització del tram de passeig marítim entre el moll de ribera, el moll de pesca i la carretera del port, i es crearan noves zones de passeig. Tanmateix, es millorarà la mobilitat amb passos per als vianants i noves voreres, i s'ordenarà la zona d'aparcament.
L'alcalde de l'Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, afirma que l'actuació dignificarà l'entorn. “Estes obres s'han de fer molt bé perquè estem tocant una part molt sensible del nostre municipi, la zona central de la nostra façana marítima, i amb això hem de ser molt curosos”, ha remarcat l'alcalde. Amb esta inversió, que ha d'iniciar-se en les pròximes setmanes, es pretén apostar també pel sector nàutic. “Ja s'està parlant amb diferents empresaris locals, que tenen molt d'interès per crear un nou pol d'activitats a la façana marítima. Fem una actuació que permetrà que, quan la gent vaja pel nou passeig, veja que som un poble pescador i turístic”, explica el gerent de Ports, Joan Pere Gómez.