Imatges captades per dos avions dels danys del temporal de gener al litoral ebrenc

L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya té ja disponibles en un visor les imatges de l’abans i el després en els vuit municipis de la costa a les Terres de l'Ebre

Redacció
15 de febrer del 2017
Actualitzat a les 17:43h
El visor permet comparar la línia de la costa al 2015 i la del passat 24 de gener.
El visor permet comparar la línia de la costa al 2015 i la del passat 24 de gener.
Dos avions equipats amb càmares fotogramètriques van sobrevolar tota la costa catalana el passat 24 de gener, des del Cap de Creus fins al Delta de l’Ebre, amb l’objectiu de captar la situació de la línia litoral després del temporal que hi va haver els dies 21 i 22 del mes passat. Les imatges aèries preses, més d’un miler, es van procesar per poder-les mostrar de forma contínua i georeferenciada en un visor, de tal manera que s’hi pogués navegar i també comparar amb les disponibles d’abans del temporal. L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya té ja disponibles les imatges de l’abans i el després a la seua web, una forma gràfica d’avaluar els danys causats.

El litoral dels vuit municipis ebrencs hi apareix en imatges del 2015, comparables ara amb les més recents, i s’hi poden observar els canvis esdevinguts en menys de dos anys. Podeu buscar cada municipi en el cercador: L’Ametlla de Mar, El Perelló, L’Ampolla, Amposta, Deltebre, Sant Jaume d’Enveja, Sant Carles de La Ràpita i Alcanar, i atançar-vos a llocs concrets per captar detalls ben propers o bé allunyar-vos per obtindre imatges generals.

Podeu accedir al visor clicant aquí i navegar-hi pels indrets que us interesse. Tot seguit us deixem tres exemples:
L'Ametlla de Mar:
 Deltebre:

Alcanar: