Tortosa crea el consell assessor LGTBI i enceta diferents projectes per promoure polítiques d'igualtat

El consell del Baix Ebre també es compromet a actuar contra la discriminació LGTBI

Presentació de l'associació LGTeBre davant dels alcaldes del Baix Ebre.
Presentació de l'associació LGTeBre davant dels alcaldes del Baix Ebre. | Cedida
Redacció
15 de febrer del 2017
Actualitzat a les 11:55h
L'Ajuntament de Tortosa ha posat en marxa el consell assessor en polítiques LGTBI amb l'objectiu de promoure i garantir que les persones lesbianes, gais, transsexuals/transgènere, bisexuals i intersexuals disposen i gaudisquen dels mateixos drets i oportunitats que el conjunt de tota la ciutadania, així com a viure emparades pels principis d'igualtat i no discriminació.

La creació d'este consell, prevista en el Pla d'Actuació Municipal (PAM), inclou també una taula tècnica, formada per personal tècnic de la Direcció General de Joventut, per representants de l'associació LGTeBre, un membre de l'entitat ACISI (Associació per la Cooperació, la Inserció Social i la Interculturalitat), i de l'Ajuntament de Tortosa. Este matí han presentat els detalls d'esta iniciativa l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, la regidora de Serveis Socials i Drets Civils, Maria Jesús Viña, i la representant de l'associació LGTeBre, Amada Rodríguez.

El consell assessor en polítiques LGTBI a Tortosa està format per electes, societat civil i teixit associatiu. Una de les primeres actuacions que posa en marxa el nou ens és la realització d'una enquesta ciutadana que ha de conduir a elaborar una prediagnosi en base a la qual, entre altres instruments, es redactarà un pla local LGTBI. L'enquesta es farà via telemàtica i pretén conèixer aspectes de la diversitat de gènere en el sentit més ampli.

Al mateix temps, s'ha començat a treballar amb estudiants de primer de secundària de l'institut-escola Daniel Mangrané de Jesús un projecte en l'àmbit de la mediació, destinat a normalitzar les diverses manifestacions de gènere així com a detectar i prevenir actituds discriminatòries. En esta mateixa línia, es faran tallers adreçats al professorat i així com formació per a personal de l'administració municipal. 

El Consell Comarcal del Baix Ebre també es compromet a actuar
 

Presentació de l'associació LGTeBre davant dels alcaldes del Baix Ebre. Foto: Cedida


L'associació LGTeBre van explicar este dimarts davant el Consell d'Alcaldes del Baix Ebre els objectius d'esta entitat que agrupa lesbianes, gais, bisexuals i homes i dones transsexuals i intersexuals de les Terres de l'Ebre.

La presidenta de LGTeBre, Amada Rodríguez, i la coordinadora de l'equip de suport, Natàlia Gabarró, van detallat, davant els alcaldes, els objectius i activitats de l'associació, que van des de suport professional a les persones d'este col·lectiu a activitats de sensibilització i formació, passant per trobades informals o activitats per reivindicar els drets de les persones LGTBI. 

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Daniel Andreu, ha assenyalat que la institució té previst posar en marxa a partir d'enguany diverses iniciatives per garantir a les persones LGTBI de la comarca que pateixen o es troben en risc de patir qualsevol tipus de violència o discriminació el dret a rebre de manera immediata una protecció real i efectiva, tal com estableix la legislació vigent.

En este sentit, i d'acord amb el Contracte Programa 2016-2019 establert amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, el Consell Comarcal del Baix Ebre promourà una diagnosi per conèixer la situació de les persones LGTBI del Baix Ebre i es garantirà l'atenció de les víctimes de l'homofòbia, bifòbia o transfòbia.