Amposta Teatre i Dansa programa més d'una vintena d'actuacions per la temporada 2017

Alguns dels plats forts són el nou cicle de monòlegs Amposta Comedy, l'obra de teatre 'Art', amb els actors Arquillué, Orella i Villanueva, o l'últim espectacle del Mag Lari

Redacció
14 de febrer del 2017
Actualitzat a les 16:14h
Cartell del cicle Amposta Teatre i Dansa.
Cartell del cicle Amposta Teatre i Dansa. | Ajuntament d'Amposta
La regidoria d'Ensenyament i Cultura de l'Ajuntament d'Amposta ha programat, per este 2017, fins a 25 actuacions en el marc del cicle Amposta Teatre i Dansa. Distribuïdes en sis grans àrees temàtiques —teatre professional, teatre amateur, teatre familiar, Amposta Comedy i FesticAm—, estes 25 actuacions suposen un pressupost total de 70.000 euros, segons ha informat el consistori ampostí en un comunicat.

Entre els plats destacats d'enguany hi ha l'obra de teatre Art, de Yasmina Reza i els actors Pere Arquillué, Francesc Orella i Lluís Villanueva. També la programació del cicle Amposta Comedy i una aposta clara pel FesticAm (Festival de Teatre i Circ d'Amposta), que compta amb l'ampliació d'un dia més. "L'aposta que fa l'equip de govern és molt clara", destaca l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, "tot assenyalant que l'objectiu és potenciar la cultura a la ciutat". 

Respecte al teatre professional, el cicle arrancarà el proper 11 de març amb E.V.A, un espectacle programat per la Cia. Jove Marau, d'Amposta. Tindrà dos passis, un a les 20 hores i un altre a les 22 hores, i serà a la Unió Filharmònica. En este àmbit s'han programat tres espectacles més: La distància entre el llamp i el tro, per a l'1 d'abril a les 22 hores a la Lira; Mag Lari, el 17 d'agost a la plaça de l'Ajuntament, i Art, per a l'1 de desembre. En l'àmbit del teatre familiar s'inclouen els espectacles programats per la Xarxa Amposta, que de gener a maig són quatre: Un nou vestit nou, el 21 de gener; L'avi Tonet, el 18 de febrer; Tea Time Magi Show, el 25 de març, i Ploramiques, el 6 de maig. El teatre familiar tornarà a la tardor amb obres a l'octubre i al novembre. Totes les actuacions es fan a la Lira Ampostina a les 18 hores. 

Amposta Comedy és un nou cicle que s'incorpora a la temporada de teatre i dansa i en este cas, tal i com ha explicat la regidora d'Ensenyament i Cultura, es tracta d'un cicle de monòlegs d'humor "a l'estil del Club de la Comèdia". Del març al desembre hi haurà un monòleg mensual, tot i que s'interromprà al juliol i l'agost, serà en divendres i al casal municipal. "Els monologuistes que vindran a Amposta han participat al Club de la Comèdia com per exemple Nene, Eva Cabezas o J. Vaquero.

Pel que fa al teatre amateur, es programaran tres obres, al setembre, l'octubre i el novembre. Una serà de la companyia ampostina Terra Baixa i les altres dues de dues companyies amateurs de les Terres de l'Ebre. Dins d'Amposta Teatre i Dansa també s'inclou el FesticAm que enguany serà del 12 al 14 d'octubre.

Finalment, la programació teatral inclou la commemoració del Dia Mundial del Teatre, el 23 de març, amb la presència d'Àlex Casanova; el Dia Mundial del Circ, el 18 d'abril, i el Dia Mundial de la Dansa, el 29 d'abril.